De ce amana Apple lansarea iPad 3

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 15:34
3498 citiri
De ce amana Apple lansarea iPad 3

Lansarea iPad 3 inainte de 2012 este putin probabila, in conditiile in care nu exista inca un concurent direct pe sectorul tabletelor, sunt de parere analistii de la J.P. Morgan.

Apple nu se simte presat sa lanseze urmatoarea generatie de iPad, declara Mark Moskowitz, analist la J.P. Morgan, care subliniaza ca, din toate discutiile sale cu expertii in domeniu, reiese ca iPad 3 nu va ajunge pe rafturi pana in 2012, unul din factorii principali ai acestei intarzieri fiind chiar lipsa unei competitii reale pe piata, scrie Digital Trends.

Un raport lansat luna trecuta arata ca lansarea iPad 3 a fost amanata din cauza problemelor inregistrate de display-ul HD "Retina". Moskovitz, insa, sustine ca programarea lansarii nu este legata direct de aspectele tehnice, ci mai degraba de competitie sau de lipsa acesteia.

"Din punctul nostru de vedere, Apple nu ar trebui sa se grabeasca. Celelalte companii care au intrat pe segmentul tabletelor s-au poticnit pana acum, iar aceasta tendinta ar putea continua pana in 2012, inclusiv", a declarat reprezentantul J. P. Morgan.

In timp ce presa vuieste de rapoarte privind lansarea iPad 3, stirile privind problemele intampinate de competitorii Apple in incercarea de a lansa o tableta similara devin si ele tot mai des intalnite.

Vineri, Research in Motion anunta ca a livrat 200.000 de modele ale tabletei Playbook in acest trimestru, numarul fiind cu mult sub cele 9.25  milioane de iPad-uri vandute de Apple in aceeasi perioada.

In timp ce tabletele Android se chinuie inca sa reproduca succesul pe care smartphone-urile cu acelasi sistem de operare l-au avut, Apple continua sa domine intreaga piata a tabletelor.

Potrivit lui Moskowitz, singura amenintare din viitorul apropiat va veni cel mai probabil din partea Microsoft.

"Credem ca urmatoarea posibila amenintare pentru dominanta Apple pe sectorul tabletelor va aparea abia la sfarsitul lui 2012, cand tabletele pe baza de Windows 8 ar putea intra in forta pe piata", a declarat Mark Moskowitz.

#apple lansare ipad 3, #ipad 3, #windows 8 , #stiri Apple