De ce Microsoft trebuie respectat

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 10:46
2587 citiri
De ce Microsoft trebuie respectat

Dintre toate marile companii tech, Microsoft este cea mai diversificata. Are doua surse sigure de venituri, sistemul de operare Windows si suita Office, insa pe langa acestea, a dezvoltat afaceri de 8 miliarde de dolari, numai in ultimii zece ani. 

Iata cateva motive pentru care cel mai mare producator de software din lume merita admirat.

Divizia de servere

Potrivit celor mai recente rapoarte fiscale, divizia de servere a Microsoft a generat vanzari de 15 miliarde de dolari, cu doar 3 miliarde mai putin decat vanzarile generate de Windows.

Micro-afaceri de 11 miliarde de dolari

Fiecare produs al Microsoft s-a dezvoltat intr-o afacere, in sine. Cele mai importante sunt: Windows, Office, Servers, Xbox, SQL Server, System Center, Exchange, Sharepoint si Visual Studio.

Xbox, o consola de succes

Spre deosebire de Apple si Google, Microsoft si-a croit o cale catre sufrageria consumatorilor. Xbox Live, sistemul care permite detinatorilor de Xbox sa se joace via Internet, a generat venituri de aproape 1 miliard de dolari.

Bing, piedica in calea Google

Motorul de cautare al Microsoft nu are sanse foarte mari sa ajunga Google, dar ii poate pune in dificultate pe Larry Page si Sergey Brin.

Asa s-a intamplat atunci cand Google a implementat optiunea de personalizare a background-ului pe pagina principala, inspirati fiind de designul Bing.

Microsoft, fabrica de talente

Una din prioritatile Microsoft este trainingul angajatilor. Spre deosebire de Google, unde accentul se pune pe ingieri, la Microsoft toata lumea este la fel de importanta.

1.1 miliarde de clienti

Microsoft a anuntat recent ca peste 1 miliard de utilizatori folosesc sistemul de operare Windows. Pe langa acestia, Microsoft puncteaza si online cu Xbox Live si Bing.

#apple, #ballmer, #ceo, #google, #microsoft, #steve, #windows , #stiri Apple