De ce retailerii asteapta cu nerabdare serviciul Apple Pay

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 14:00
1595 citiri
De ce retailerii asteapta cu nerabdare serviciul Apple Pay
Sursa foto: Business Week

Retailerii ar putea fi cei mai incantati de debutul pe piata al serviciului de plata Apple Pay. Serviciul celor de la Apple va permite utilizatorilor de iPhone sa plateasca diversele cumparaturi prin simpla folosire a telefonului.

Cercetatorii stiu deja de cat de mult timp au nevoie clientii sa scoata banii necesari din portofel. Aceasta explica de ce soldurile cartilor de credit au tendinta sa creasca si de ce cazinourile folosesc jetoane in loc de numerare. Este, de asemenea, motivul pentru care unele firme, ca Starbucks, incurajeaza clientii sa nu mai foloseasca numerar, scrie Business Week.

Specialistii au fixat deja un termen pentru aceasta dinamica: decuplarea. Cardurile sau aplicatiile sau jetoanele de cazinou sunt separate mental de utilizator de propriul cont bancar. Citibank a facut un astfel de experiment in 2009 si a constatat ca modalitatea de a plati cu telefonul a aplificat semnificativ atat numarul, cat si volumul tranzactiilor clientilor.

Cumparaturile facute fara numerar sunt mai apreciate. Richard Thaler, specialist in economie comportamentala, a demonstrat ca astfel de tranzactii sunt experiente mai placute. Cei care au folosit serviciile Uber stiu sentimentele. Cu datele cardului de credit introduse in aplicatia folosita, poate fi platit nu numai serviciul cumparat, ci chiar si bacisul - si nu in modul clasic de pana acum.

Intrebarea despre noul serviciu de plata al Apple este daca acesta va fi doar o extindere a distantei de la care se poate face plata cu cardul sau daca va lua locul cardului din plastic in "psihologia cumparaturilor". Apple Pay nu necesita multa implicare fizica din partea utilizatorului. O simpla atingere cu degetul pe "cititorul de amprente" al iPhone-ului si o apropiere de casa de marcat, si plata a fost facuta.

"Acum, plata in magazine se face printr-o miscare naturala," spune Apple in reclama.

Circa 220.000 de magazine sunt pregatite sa accepte acest serviciu de plata, inclusiv Bloomingdale's, Foot Locker, Macy's, McDonald's si PetSmart. Pe lista se regaseste si RadioShack, un retailer care incearca cu disperare sa-si revina. Si alte companii cu probleme, ca J.C. Penney sau Sears, ar face bine sa adopte aceasta modalitate de plata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apple pay, #serviciu plata, #lansare apple pay , #stiri Apple