De la saracie lucie, in topul celor mai bogati

Vineri, 14 Mai 2010, ora 00:58
10395 citiri
De la saracie lucie, in topul celor mai bogati

Iata povestile unor oameni al caror inceput de viata nu promitea nimic, dar care, printr-un concurs al norocului sau prin multa munca, au adunat averi uriase, informeaza Forbes.

Inainte de a incanta o lume intreaga cu spectacole de acrobatii, fondatorul trupei Cirque du Soleil, Guy Laliberte, canta la muzicuta pe strazile din Europa si Canada.

In 1987, Laliberte a pariat totul pe o singura carte, aducandu-si trupa de acrobati de la Quebec la un festival de circ din Los Angeles, cu ultimii bani din portofel.

Pariul s-a dovedit inspirat, trupa fiind in cele din urma angajata de proprietarul unui lant de cazinouri din Las Vegas. Lui Laliberte i s-a deschis astfel drumul catre topul miliardarilor. Ca el, mai sunt 680 de super bogati ai lumii, care au plecat de la zero.

Leonardo del Vecchio este seful celui mai mare producator de ochelari din lume, Luxottica. La 7 ani, del Vecchio era trimis la orfelinat, pentru ca mama lui nu mai era in stare sa-l intretina.

Larry Ellison, CEO al Oracle, a fost adoptat si crescut de un unchi. Ellison a abandonat studiile, cand era in facultate, din lipsa de bani. Acelasi lucru l-a determinat si pe Steve Jobs, adoptat la randul lui de o familie din California, sa renunte la scoala.

Iata topul celor mai bogati oameni de afaceri, care au plecat de la zero.

Larry Ellison

Avere: 28 miliarde de dolari

Mama sa era inca adolescenta cand l-a adus pe lume pe Larry, intr-un cartier rau-famat al New York-ului.

Larry Ellison a fost trimis sa locuiasca cu unchiul si matusa sa din Chicago. In anul in care mama sa adoptiva a murit, Ellison a decis sa renunte la facultate.

In 1977, a fondat Oracle, care astazi este una dintre cele mai mari companii de software din lume.

Roman Abramovich

Avere: 11.2 miliarde de dolari

Abramovich a ramas orfan pana sa implineasca 4 ani si a fost crescut de rude. Dupa stagiul militar, a inceput sa vanda conducte de plastic.

Magnatul otelului a preluat compania Sibneft in 1995 pe care a vandut-o catre Gazprom, zece ani mai tarziu, pentru 13 miliarde de dolari.

In prezent, detine echipa de fotbal Chelsea Londra si este proprietarul celui mai mare iaht din lume.

Leonardo Del Vecchio

Avere: 10.5 miliarde de dolari

Del Vecchio a crescut intr-un orfelinat, pentru ca mama sa nu mai era in stare sa-l intretina. A inceput sa lucreze intr-o fabrica de componente auto si rame de ochelari.

La doar 23 de ani, si-a deschis propriul magazin de mulaje, in care facea rame pentru ochelari.

Acum, compania Luxottica este cel mai mare producator de ochelari de soare si de vedere.

Steve Jobs

Avere: 5.5 miliarde de dolari

Steve Jobs s-a nascut in San Francisco si a fost adoptat de un cuplu de muncitori din California.

Cand nu si-a mai permis sa plateasca studiile, Jobs a abandonat facultatea, dar a continuat sa mearga la cursuri. In 1986, si-a deschis un mic magazin in garajul parintilor, in care vindea calculatoare, pe care l-a numit Apple.

Acum, Steve Jobs este in fruntea gigantului Apple, companie devenita celebra in toate lumea pentru gadgeturile iPod, iPhone sau iPad.

Guy Laliberte

Avere: 2.5 miliarde de dolari

La inceput, Laliberte dadea mici reprezentatii de mers pe sarma pe strazile Quebecului. A fondat trupa Cirque du Soleil in 1984, adunand mai multi artisti de strada, cu care a plecat in America, la un festival de circ.

In 1991, mogulul cazinourilor Steve Wynn le-a oferit un contract de nerefuzat. Acum, Laliberte participa cu succes la cele mai mari turnee de poker.

J.K. Rowling

Avere: 1 miliard de dolari

In timp ce scria povesti cu magicieni, Rowling traia din ajutor social, in Edinburgh.

Mama singura, falita si depresiva, J. K. Rowling si-a publicat prima parte din seria "Harry Potter" in 1997, care a devenit bestseller, in scurt timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de procesoare, seria M4, destinată să echipeze viitoarele modele de MacBook și computere Mac, conform ultimelor informații. Noile cipuri...
#apple, #averi, #elliot, #jobs, #larry, #miliardari, #saraci, #steve , #stiri Apple