FT: Apple foloseste ilegal liceeni din China sa asambleze iPhone X

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 10:42
2342 citiri
FT: Apple foloseste ilegal liceeni din China sa asambleze iPhone X
Foto: Pixabay

Principalul furnizor din Asia al grupului american Apple a folosit liceeni care in mod ilegal au lucrat ore suplimentare pentru a asambla noul telefon iPhone X, pe masura ce Apple se straduieste sa tina pasul cu cererea pentru cel mai nou produs al sau, potrivit unui articol publicat marti in Financial Times.

Un numar de sase liceeni au declarat pentru cotidianul britanic ca in mod obisnuit lucreaza 11 ore pe zi pentru a asambla telefoane iPhone X la o uzina din Zhengzhou, China, ceea ce potrivit legislatiei chineze constitutie ore suplimentare ilegale pentru liceeni care fac practica la o companie.

Cei sase liceeni fac parte dintr-un grup de aproximativ 3.000 de liceeni de la Zhengzhou Urban Rail Transit School care in luna septembrie a acestui an au fost trimisi sa lucreze la o uzina locala gestionata de furnizorul Apple, firma taiwaneza Hon Hai Precision Industry, cunoscut sub denumirea de Foxconn.

Liceenilor, cu varsta intre 17 si 19 ani, li s-a spus ca practica de trei luni in fabrica este o "experienta de lucru" necesara pentru a putea absolvi.

"Suntem fortati de scoala noastra sa mergem sa lucram acolo. Munca nu are nimic de-a face cu studiile noastre", a declarat o liceeana de 18 ani care se pregateste pentru a deveni insotitor de tren si care sustine ca zilnic asambleaza pana la 1.200 de camere pentru iPhone X.

In replica, Apple si Foxconn au recunoscut ca au descoperit cazuri in care liceeni care sunt inclusi in programele de internship au lucrat ore suplimentare dar au precizat ca au luat masuri pentru a remedia aceste situatii. In plus, ambele companii sustin ca liceenii lucreaza pe baza de voluntariat.

Lansarea iPhone X a fost afectata de probleme de productie care au impus amanarea lansarii pentru luna noiembrie in loc de luna septembrie cand in mod obisnuit Apple lanseaza noile sale produse.

Potrivit unui angajat cu vechime de la Foxconn, in mod obisnuit uzina de la Zhengzhou angajeaza in fiecare an liceeni in cea mai aglomerata perioada a anului, intre lunile august si septembrie.

Aceste angajari pot duce la cresterea numarului de muncitori de la 100.000 pana la 300.000 de angajati care produc pana la 20.000 de telefoane iPhone pe zi. In acest an insa, nevoia de muncitori sezonieri a fost mai mare, a adaugat sursa citata de Financial Times.

iPhone X, un model de lux ce marcheaza a 10-a aniversare a smartphone-urilor create de Apple, are un design din sticla si otel inoxidabil, cu un ecran Super Retina de 5,8 inchi, cip A11 Bionic cu motor neural pentru invatare artificiala, realitate augmentata si experiente intense ale jocurilor 3D, incarcare wireless si Face ID. Se ofera, in acest fel, o modalitate noua, inovatoare si sigura de deblocare, de autentificare si de plata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Apple iPhone X, #Apple foloseste ilegal liceeni, #fabrica Apple China , #stiri Apple