Furnizorii Apple din China polueaza, sustin organizatiile de mediu

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 22:58
1559 citiri
Furnizorii Apple din China polueaza, sustin organizatiile de mediu

Compania Apple a fost asupru criticata de activistii pentru protejarea mediului de faptul ca nu rezolva situatia furnizorilor sai din China, despre care spun ca sunt mari poluatori. 

Ma Jun, directorul Institutului pentru afaceri publice legate de mediu din Beijing, a declarat ca fabricile unde se fac produse Apple polueaza apa si, in plus, ar fi primit informatii conform carora elibereaza si gaze nocive, relateaza The Wall Street Journal.

Intr-un raport, institutul spune ca oficialii Apple sunt "evazivi", iar refuzul lor de a discuta probleme de mediu cu furnizorii nu poate fi vazut decat drept o "refuzare deliberata a oricarei responsabilitati".

In niste videoclipuri facute publice de institut, Ma Jun este aratat mergand pe langa niste canale prin care curgea o substanta de culoare alba, ce ajungea in raul Yangtze, langa o fabrica din Wuhan, China, despre care se crede ca este furnizor al Apple. In urma unor teste, s-a aflat ca substanta respectiva continea metale grele, inclusiv nichel, si o cantitate foarte mare de cupru.

Citeste continuarea pe Ziare.com

 

 

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#apple, #china, #poluare , #stiri Apple