iPad 2, o pierdere de bani? De ce sa nu-ti iei noul produs Apple

Duminica, 13 Martie 2011, ora 20:10
4600 citiri
iPad 2, o pierdere de bani? De ce sa nu-ti iei noul produs Apple

Noul produs de la Apple, iPad 2 a fost scos pe piata in SUA pe 11 martie si se va comercializa in Europa la sfarsitul lunii martie. Analistii din piata prevad ca vanzarile noului gadget le vor depasi pe cele ale predecesorului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti in primul magazin sa-ti achizitionezi noua "opera" a lui Steve Jobs. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a te entuziasma prea tare la gandul unui iPad 2.

Ar putea fi depasit in curand

Cu o zi inainte de lansarea noului produs, un angajat anonim al Apple ar fi anuntat ca iPad 2 va fi pus in umbra cat de curand, nu de catre o alta tablet ci de iPad 3.

Unii analisti din piata estimeaza ca noua tableta ar putea fi lansata chiar in toamna lui 2011.

Nu are optiunea 4G

Ca si originalul, gadget-ul este echipat doar pentru viteza 3G.

Intre timp, tabletele competitorilor, Blackberry PlayBook, Motorola Xoom si T-Mobile G Slate se bucura de functia 4G. Sa fie acesta un dezavantaj prea mare?

Este destul de mare pentru un e-reader

Avand iBook si o forma subtire, iPad 2 intra pe teritoriul unui e-reader ca Amazon Kindle, despre care multi spuneau ca va fi singurul care va putea concura cu iPad-ul in 2011.

Rezolutia camerelor video lasa de dorit

Cu toate ca iPad 2 include atat o camera foto pe fata, cat si una pe spate, Apple nu a luat in calcul rezolutiile webcamurilor, specificatiile pe site-ul Apple fiind destul de vagi.

Cei care le-au testat s-au plans de calitatea videoclipurilor si a fotografiilor de proasta calitate.

Pretul prea mare

Cu toate ca iPad 2 a pastrat acelasi pret ca al predecesorului sau, nu toti isi permit sa-si achizitioneze un astfel de gadget.

Desi iPad-ul este mult mai ieftin decat alte tablete ale competitorilor ca Motorola Xoom, multi potentiali cumparatori pot ezita sa scoata din buzunar 500 de dolari pentru un dispozitiv ale carui functii le depasesc pe cele ale unui e-reader.

Nu are Adobe Flash Player

iPad 2 nu suporta Adobe Flash Player, ceea ce inseamna ca dispozitivul va incarca unele site-uri doar partial si nu vei putea juca anumite jocuri bazate pe Flash.

Daca insa nu poti trai fara Vevo sau Hulu fix, poti descarca aplicatii ca SkyFire si iSwifter pentru a permite functionarea clipurilor video in Flash pe iPad 2.

In ceea ce priveste concurenta, acestia se adapteaza nevoilor publicului.

Motorola a lansat un software pentru a transforma tableta Xoom intr-un dispozitiv care sa suporte Flash.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#apple, #functiile ipad 2, #gadget, #ipad 2, #ipad 3, #pretul ipad 2, #steve jobs , #stiri Apple