iPad va ramane cea mai dorita tableta si in 2016

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 08:46
2585 citiri
iPad va ramane cea mai dorita tableta si in 2016

In 2016 se vor comercializa nu mai putin de 375 de milioane de tablete, in timp ce piata totala la nivel mondial va ajunge la 760 de milioane de unitati, conform Forrester Research.

Comparativ cu cele "doar" 56 de milioane de tablete comercializate in lume anul trecut, in 2016 piata va fi crescut cu 46%. Apple iPad va fi lider incontestabil, pentru ca va detine o treime din totalul acestei piete.

Intre timp, sistemul de operare Google Android va inregistra un declin al vanzarilor, in mare parte din cauza lansarii Microsoft Windows 8. In orice caz, conform companiei Forrester, noua tableta a celor de la Microsoft nu va ajunge pe piata mai devreme de 2014 pentru ca are nevoie de timp ca sa puna la punct Windows Metro.

Deci, ce se va intampla cu piata de computere personale? Frank Gillett, specialist Forrester Research, sustine ca, pana in 2016, piata de computere personale va ajunge la doua miliarde de unitati, in pofida dezvoltarii spectaculoase a celei de tablete. Iar asta pentru ca cele doua dispozitive se canibalizeaza doar partial. Specialistul considera ca, in cele din urma vanzarile de tablete le vor depasi pe cele de laptopuri, dar vor duce la cresterea numarului de desktop-uri.

Frank Gillett explica de ce: multi oameni, in special lucratorii din domeniul informational, vor avea in continuare nevoie de computer conventional pentru munca la birou, ceea ce presupune ecrane de mari dimensiuni si putere de procesare foarte mare.

Pentru a veni in intampinarea lipsei de putere de procesare din tabletele de astazi, Forrest Research spune ca vor aparea noi dispozitive de nisa, care vor fi, in mare parte, niste statii de stocare pentru tableta. Acestea vor oferi tabletelor normale putere crescuta de procesare si multe alte dotari precum posibilitatea de a interactiona cu alte dispozitive din prin casa.

Forrester prevede ca tabletele vor avea o durata medie de viata de trei ani, situatie care va duce la o crestere exponentiala a vanzarilor de astfel de dispozitive incepand cu anul 2014.

Din cele aproape 760 de milioane de tablete, cat vor fi pe piata la nivelul anului 2016, una din trei va fi utilizata in scop de business, iar 40% din vanzari vor veni de pe pietele emergente.

#piata de tablete, #sistmul de operare Google Android, #apple ipad , #stiri Apple