iPhone 5 ar putea fi lansat pe 15 octombrie. Vezi ce design pregateste Apple

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 08:00
3853 citiri
iPhone 5 ar putea fi lansat pe 15 octombrie. Vezi ce design pregateste Apple

iPhone 5 va fi lansat pe 15 octombrie, cel putin in Franta, sustine Stephane Richard, CEO France Telecom. Acestei declaratii i se adauga si sursele anonime citate de publicatiile externe, care sustin ca urmatorul iPhone este la doar cateva saptamani distanta.

Seth Weintraub, reprezentant 9to5 Mac, sustine ca vor fi doua telefoane, un iPhone5 si o versiune foarte scumpa a iPhone 4, disponibila de pe 7 octombrie.

Desigur, nu trebuie sa uitam ca noile iPhone nu sunt lansate simultan in toate regiunile. Chiar daca lansarea iPhone 4 a avut loc in acelasi timp in SUA si Europa, in unele tari modelul a ajuns abia dupa cateva saptamani.

Calculele MSNBC arata ca lansarea in SUA va avea loc pe 3 sau 4 octombrie, iar la doua saptamani distanta telefonul va deveni accesibil pentru toata lumea.

Toate estimarile par sa fie reale, mai ales din moment ce iPhone-ul, cel mai probabil, va fi lansat mai tarziu in Franta decat in State.

Publicatia The Times citeaza un "specialist care cunoaste noul iPhone", care sustine ca va fi foarte diferit de iPhone 4, cu o camera de 8 megapixeli si un procesol dual-core A5.

In plus, sursa ar mai fi declarat ca "fie acest telefon, fie urmatorul va contine un cip telecom produs de Qualcomm, care include tehnologia near-field communication (NFC)". Aceasta tehnologie transforma telefonul intr-un "portofel digital", care poate fi trecut deasupra unui senzor pentru a face o plata cu cardul, spre exemplu. Nexus S de la Google are deja tehnologia NFC incorporata.

Wintraub sustine ca noul iPhone ar trebui sa fie destul de atractiv pentru public. "iPhone 5 e imposibil de usor si, cu toate acestea, mult mai ferm decat Samsung Galaxy care au carcasa de plastic. Camera de care dispune rivalizeaza cu camerele de precizie si reprezinta un punct forte pentru marketingul acestui produs", adauga specialistul.

iPhone 5, un design total diferit?

FOTO: Fox News

Intarzierea lansarii oficale a iPhone 5 nu i-a impiedicat pe producatorii de accesorii sa posteze viitoarele carcase pentru mult asteptatul dispozitiv.

Case-Mate a publicat o pagina pe site-ul sau in care a prezentat sase design-uri diferite de carcase pentru noul iPhone 5, dar a intepartat la scurt timp imaginile de pe site.

In plus, merita observat ca, desi nimeni nu a confirmat sau infirmat vestea posibilei aparitii a unui iPhone 4S, numele a disparut in van, in timp ce iPhone 5 domina in toate publicatiile.

Lansarea oficiala ar putea fi amanata

Tot ce se intampla in ultima vreme pe piata pare sa confirme zvonurile legate de iPhone 5, insa unele domenii intampina dificultati.

Potrivit lui Wintraub, cel putin o linie de asamblare se afla in contrinua intaziere de design si productie, ceea ce ar putea cauza intarzieri pana in 2012.

#design iphone 5, #iphone 5, #lansare iphone 5 , #stiri Apple