iPhone 5, gadgetul anului 2011?

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 23:51
5488 citiri
iPhone 5, gadgetul anului 2011?

Zvonurile despre urmatorul model al celebrului smartphone lansat de Apple au inceput deja sa impanzeasca Internetul. Potrivit acestora, a cincea generatie iPhone va fi lansata pe piata in vara anului 2011.

Apple a initiat deja o traditie de a lansa in fiecare an, in lunile de vara iunie-iulie, cate un nou model de iPhone.

Acest lucru a stat la baza ideii lansate de analistii americani, conform careia anul 2011 va fi anul iPhone 5.

Potrivit acestora, iPhone 5 va avea un sistem de operare imbunatatit (iOS 5), care va fi construit pentru o experienta superioara pentru retelele 4G.

De asemenea, va fi dotat cu un procesor mult mai rapid ( 1,5 Ghz) si o durata mult mai mare a bateriei.

Spre deosebire de modelele iPhone de pana acum, se asteapta ca iPhone 5 sa fie lansat si pentru operatorul de telefonie mobila Verizon, incheind astfel eternul razboi de pe piata americana intre Verizon si AT&T.

Chat-ul video va putea fi realizat si pe retelele 3G si 4G, nu numai pe retelele WiFi, asa cum se intampla cu iPhone 4.

Alte imbunatatiri sunt pe segmentul tehnologiei de recunoastere faciala si pe cel al rezolutiei video, mai mare decat cea prezenta pe cel mai recent iPhone. Peste toate, Steve Jobs ar putea adauga o camera video de 8 megapixeli.

Capacitatea de stocare de informatii urmeaza sa fie ridicata la 64 GB.


Noul telefon ar putea avea integrat si un sistem de identificare prin radiofrecventa. Acest sistem va permite detinatorilor de iPhone 5 sa isi foloseasca smartphone-ul drept carte de credit.

La capitolul design, iPhone 5 va fi mai subtire decat generatia a 4-a si va avea un spate din sticla lucioasa. Ecranul va fi protejat complet impotriva zgarieturilor.

Poate cea mai buna veste, daca se va confirma, este pretul noului smartphone Apple: acelasi cu cel al iPhone 4.

Fara pico proiector


Pornind de la zvonurile potrivit carora noul iPhone va avea un proiector incorporat, jurnalistii de la PC World au adus o serie de argumente care sa arate ca acest lucru este momentan greu de crezut.

Cel mai important argument este cel al atitudinii Apple, companie care prefera sa adopte strategia "asteapta sa vezi ce se intampla".

Astfel, o noua tehnologie de tipul pico proiectorului ar trebui testata mai intai de unul dintre competitori inainte de a fi luata in calcul de Steve Jobs & Comp.

Utilitatea unui pico proiector a fost pusa in lumina de designerul Billy May, care a "desenat" prototipul telefonului Mozilla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar, de această dată în Regatul Unit, unde un grup de aproximativ 1500 de dezvoltatori de aplicații a intentat o acțiune în instanță împotriva...
#apple, #iphone 4, #iphone 5, #smartphone , #stiri Apple