iPhone 5: ghidul complet al zvonurilor

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 00:27
4538 citiri
iPhone 5: ghidul complet al zvonurilor

In asteptarea anuntului oficial de lansare a noului model de iPhone, Internetul s-a umplut cu zvonuri care privesc atat dotarile tehnice cat si data de lansare a smartphone-ului Apple.

Iata cateva din caracteristicile posibile ale iPhone 5, potrivit Huffington Post.

Data de lansare

Anul trecut, iPhone 4 a fost lansat in cadrul Worldwide Developers Conference din vara, insa oficialii Apple au anuntat ca editia de anul acesta a conferintei se va invarti in jurul lansarilor de software.

Potrivit Fast Company, iPhone 5 va fi lansat cel mai probabil in toamna.

Tehnologie NFC

Potrivit unor surse din interiorul companiei, Apple se gandeste sa foloseasca un chip NFC (near field communications) dezvoltat deja de Qualcomm, in construirea celebrului smartphone.

Cu toate acestea, publicatia The Independent are indoieli in ceea ce priveste integrarea tehnologiei de plata la distanta in iPhone 5.

Poate ca Apple o pastreaza pentru cea de-a sasea generatie, se arata intr-un articol al cotidianului britanic.

O noua antena

Dupa intregul scandal provocat de problemele la antena ale iPhone 4, Apple a venit cu o noua metoda de receptionare a semnalului, spun cei de la MSNBC.

Cel mai probabil, antena va fi montata in spatele logo-ului Apple.

O noua forma cu un ecran mai mare

Apple ar putea plusa la capitolul "marimea display-ului", acum cand toti concurentii lanseaza telefoane cu ecrane de 4 inch.

Totusi, autorul blogului 9to5Mac, ale carui predictii s-au adeverit in trecut, are dubii ca iPhone 5 va avea un ecran mai mare decat cel al modelului de acum.

Insa cu un lucru este de acord: partea din spate a telefonului trebuie inlocuita. Sticla care acoperea spatele iPhone 4 s-a zgariat sau crapat prea repede.

O versiune mini

Wall Street Journal scria in urma cu cateva luni ca noul iPhone nu numai ca va fi mai mic decat iPhone 4, dar va fi si de doua ori mai ieftin.

Cei de la New York Times spun ca pretul ar putea scadea, dar nu si forma.

Procesor mai rapid

iPhone 5 va fi dotat cu un procesor A5 dual core, folosit si la iPad 2, cred cei de la Business Insider.

Potrivit acestora, Apple a dat cateva indicii in acest sens in cea mai recenta versiune a sistemului de operare, iOS 4.3.

Poze in 3 dimensiuni

Smartphone-ul ce urmeaza sa fie lansat de Apple ar putea fi dotat cu mai multe camere foto, pentru a putea face poze in 3-D.

Efectul va fi dat de pozitionarea a doua camere pe spatele gadget-ului, in unghiuri diferite, potrivit Huffington Post.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#apple, #iphone 5, #lansare iphone 5, #smartphone, #zvonuri , #stiri Apple