iPhone 5, scenarii-soc: tastatura fizica si pret redus la jumatate

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 00:00
8690 citiri
iPhone 5, scenarii-soc: tastatura fizica si pret redus la jumatate

Daca in urma cu cateva zile, a inceput sa circule o serie de zvonuri potrivit carora Apple lucreaza la o varianta mai mica si mai ieftina a iPhone-ului, Huffington Post scrie despre o directie diferita pe care ar putea s-o ia dezvoltarea generatiei 5 a celebrului smartphone Apple.

Viitorul iPhone ar putea fi dotat cu un ecran de 4 inch si cu o tastatura fizica. Pentru o comparatie, iPhone 4 are un ecran de doar 3,5 inch.

Aceasta abordare ar fi preferata de reprezentantii Apple, pentru a concura mai bine cu telefoanele cu Android, potrivit ziarului taiwanez Digitimes, care citeaza la randul lui surse din randul producatorilor de componente parteneri ai Apple.

"Smartphone-urile care adopta sistemul de operare Android, de la Google, au de obicei un ecran de 4 inch.

Este cazul modelelor Samsung Galaxy S si Google Nexus S. Sharp prefera ecranele si mai mari, de 5,5 inch iar Acer are de gand sa scoata pe piata un smartphone cu ecran de 4.8 inch", se arata in publicatia taiwaneza.

Pe de alta parte, Apple Insider scrie ca Apple pregateste mai multe prototipuri pentru iPhone 5, printre care si unul dotat cu o tastatura fizica slide-out.

Un alt prototip pastreaza designul iPhone 4, dar primeste o baterie cu autonomie marita si o camera foto mai buna.

Aceasta versiunea nu ar fi o schimbare majora, din punct de vedere fizic, fata de generatia actuala, mutarea fiind asemanatoare cu lansarea iPhone 3GS.

Wall Street Journal sugereaza ca Apple lucreaza la un model iPhone low-cost.

"Apple se pregateste sa scoata o noua serie de iPhone, care sa concureze celelalte smartphone-uri de pe piata. Noile modele se vor vinde la jumatatea pretului celor actuale", noteaza WSJ.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#iphone 5, #apple, #tastatura, #pret, #iphone low-cost, #smartphone apple, #android, #smartphone , #stiri Apple