iPhone ar putea "fura" 40% din utilizatorii Blackberry

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 12:31
2041 citiri
iPhone ar putea "fura" 40% din utilizatorii Blackberry

Aproximativ 40% din utilizatorii Blackberry sustin ca atunci cand abonamentul se va incheia, cel mai probabil se vor indrepta catre gadgetul Apple, iPhone.

Argumentul principal pentru care unii detinatori de Blackberry nu vor face inca aceasta schimbare este tastatura fizica, utilizatori fiind reticenti la tehnologia "touch screen".

In plus, exista inca o multime de retele corporate care sunt adaptate pentru Blackberry, dar nu si pentru iPhone.

Sondajul, citat de 9to5mac.com, mai arata ca fidelitatea fata de brandurile Android, sistemul de operare dezvoltat de Google, si iPhone OS, al celor de la Apple, este la egalitate, in proportie de 90%.

Doar 9% din utilizatorii iPhone sustin ca ar schimba gadgetul pentru un Nexus One, comparativ cu procentul de 32% din utilizatorii gadgeturilor RIM, producatorul Blackberry.

Dupa lansarea Nexus One, 91% din utilizatorii iPhone stiau de telefon, in timp ce doar 75% din utilizatorii Blackberry aflasera de el.

32% din userii iPhone au declarat in sondaj ca folosesc smartphone-ul in interes personal, mai mult decat utilizatorii telefoanelor cu Android (28%) sau decat utilizatorii Blackberry (16%).

Doar 1% din posesorii de iPhone il folosesc doar in interes de afaceri spre deosebire de procentul de 7% pentru Blackberry.

Telefoanele cu Android nu sunt folosite de nimeni in acest scop, potrivit sondajului citat, realizat pe un esantion de 1140 de repondenti.

44% din respondenti aveau un telefon normal, 17% detineau gadgetul Apple, 15% Blackberry si 3% utilizau dispozitive Android.

#blackberry, #iphone, #utilizatori , #stiri Apple