iPhone vs. Android vs. Blackberry. Aplicatiile fac diferenta

Vineri, 06 August 2010, ora 17:04
4754 citiri
iPhone vs. Android vs. Blackberry. Aplicatiile fac diferenta

Cel mai folosit smartphone in lumea corporate, Blackberry, nu va fi in stare sa opreasca avantul pe care l-au luat iPhone si telefoanele cu Android, deoarece nu poate concura cu acestea la capitolul aplicatii.

Utilizatorii de iPhone au de ales intre 250 000 de aplicatii, magazinul Android aduna 100 000 de programe, in timp ce detinatorii de Blackberry beneficiaza de numai 8.000 de aplicatii, potrivit CNN.

Un raport publicat recent de Institutul Nielsen a aratat ca 50% dintre cei care detin un Blackberry se gandesc sa renunte la acesta, in favoarea unui iPhone sau telefon cu sistem Android.

RIM, producatorul Blackberry, ar putea opri "migratia", numai in cazul in care ar reusi sa dea mai multe optiuni propriilor utilizatori, sub forma unor aplicatii interesante si utile.

In prezent, succesul pe piata smartphone-urilor este determinat in mare masura de gradul de acceptare al sistemelor de operare de catre programatori si dezvoltatori de aplicatii.

Aplicatiile incarcate pe iPhone App Store sunt verificate inainte de publicare de catre o echipa de la Apple, pentru a se asigura de calitatea si utilitatea acestora. 67% din download-urile totale de aplicatii mobile au fost facute pe App Store, desi cota de piata a iPhone este de doar 14%.

Dezvoltatorii de software prefera sa scrie aplicatii pentru sistemele de operare care permit migrarea catre alte platforme. In acest context, sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, atrage din ce in ce mai multi programatori.

In curand, aplicatiile pe Android se vor apropia, ca numar, de cele dedicate iPhone.

Legalizarea deblocarii telefoanelor iPhone, pentru a putea instala si alte aplicatii din afara App Store, va relansa lupta intre Apple si Google, la nivelul aplicatiilor.

Blackberry pare blocat pe locul al treilea, in cursa "inarmarilor" cu aplicatii. Ca o consecinta a lipsei de actiune, in loc sa foloseasca diverse aplicatii, detinatorii de Blackberry s-au obisnuit sa astepte update-uri oficiale din partea companiei.

#iphone, #android, #blackberry, #aplicatii , #stiri Apple