Kodak da in judecata Apple si producatorul telefoanelor BlackBerry

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 13:22
1723 citiri
Kodak da in judecata Apple si producatorul telefoanelor BlackBerry

Eastman Kodak a anuntat ca va da in judecata Apple si compania Research in Motion pentru tehnologia pe care au folosit-o in camerele digitale ale telefoanelor iPhone si BlackBerry. Compania cere acum ca distribuirea telefoanelor sa fie interzisa. 

In plangerea inaintata Comisiei pentru Comert International a SUA, se precizeaza ca telefoanele iPhone si BlackBerry folosesc o tehnologie pentru vizualizarea fotografiilor care a fost patentata de Kodak, informeaza  Associated Press.

De asemenea, intr-un proces separat, Kodak cere companiei Apple sa ii plateasca daune si sa nu mai foloseasca tehnologia respectiva.

Vanzarile de iPhone si BlackBerry nu vor avea, insa, de suferit deoarece procesele pe marginea unor tehnologii patentate pot dura luni sau chiar ani si de obicei se termina prin intelegeri.

Reprezentantii Kodak sustin ca poarta discutii cu cele doua companii de mai multi ani pentru a rezolva problema pe cale amiabila.

Ei au precizat ca nu vor sa scoata un produs de pe piata, ci doar sa obtina compensatii pentru tehnoologia lor.

Kodak a patentat peste 1.000 de tehnologii pentru fotografia digitala si aproape orice camera digitala folosita astazi se bazeaza pe tehnologie Kodak.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#kodak, # apple, # blackberry, # telefoane , #stiri Apple