La inceput a fost abacul! Vezi istoria PC-ului

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 11:26
5475 citiri
La inceput a fost abacul! Vezi istoria PC-ului

Tehnologia progreseaza uluitor de rapid, modificandu-ne modul de viata cu viteze aiuritoare. Putine sunt activititatile, daca mai exista vreuna, care sa nu fie legate de un computer. Cu argumentul ca progresul trebuie inregistrat permanent, a aparut primul Muzeu de Istorie a Computerului, in California. 

Iata cateva din cele mai interesante exponate ale muzeului, potrivit jurnalistilor de la PC World, care au participat la deschidere.

Abacul



In 1942, fizicianul John Mauchly a propus un sistem de calcul integral electronic. La acea vreme, armata americana avea nevoie sa calculeze tabele complexe, pentru balistica.

Asa a aparut ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer), a carui constructie a durat doi ani, finalizandu-se in 1945. Pana in 1955, cand a fost lovit de un fulger, ENIAC facuse mai multe calcule decat facuse intreaga omenire, la un loc, pana in acel moment.

UNIVAC



PC-ul lansat in 1981 de IBM s-a adresat initial consumatorului de rand.

Adevarata revolutie a facut-o totusi in lumea corporate. Companiile cumparau zeci de PC-uri pentru birourile angajatilor, care urmau sa invete limbajul Ms-Dos, "strabunicul" Windows-ului de astazi.

#apple, #computer, #ibm, #pc, #sistem de calcul, #steve jobs , #stiri Apple