Mac sau PC? Spune-mi ce folosesti ca sa-ti spun cine esti

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 22:59
4242 citiri
Mac sau PC? Spune-mi ce folosesti ca sa-ti spun cine esti

Stim cu totii ca poti caracteriza o persoana dupa muzica si cartile preferate. Dar stiati si tipul de calculator folosit va poate spune cu cine stati de vorba?

Cei de la Hunch.com, un motor de recomandari, au analizat date venite de la peste 700.000 de utilizatori pentru a vedea ce face diferenta intre un posesor de PC si unul de Mac.

Dintre respondenti, 52% aveau PC-uri, 23% Mac-uri, iar 23% nu se incadrau in niciuna dintre cele doua categorii. 

Rezultatele sunt demne de un scenariu cinematografic. Unele sunt de-a dreptul surprinzatoare, iar la altele, in mod sigur, ne asteptam. 

Daca inca mai ai acasa un PC, probabil ca ai trecut deja de prima tinerete. Utilizatorii de Mac sunt adolescenti si tineri. 

Cei din prima categorie sunt mai degraba conservatori, iar ceilalti liberali. 

Posesorii de PC sunt oameni care-si doresc sa se integreze in societate, iar iubitorii de Mac isi doresc sa fie unici. 

Avem mai multe sanse sa gasim persoane foarte bune la matematica printre cei care au acasa un PC. Ceilalti sunt mai inclinati spre domenii umaniste, cum ar fi literatura si gramatica. 

Ne putem da seama si care este bautura preferata a fiecarei categorii. Astfel, iubitorii de PC prefera Pepsi, iar cei de Mac apreciaza limonada. 

Studiul a aratat si care este mancarea preferata in functie de calculatorul utilizat. Cei din prima categorie iubesc tonul, iar ceilalti humusul. 

Mergand mai departe, americanii care au un PC acasa citesc USA Today, iar cei care au Mac-uri citesc The New York Times.

Sondajul a scos la iveala si care sunt emisiunile TV si cartile preferate de cele doua categorii de utilizatori.

Astfel, "The Tonight Show cu Jay Leno" are mai multi fani printre cei care utilizeaza PC-uri. 

Aceste diferente intre posesorii de Mac si cei de PC s-ar putea sa nu mai fie valabile peste cativa ani.

Adevarul este ca din ce in ce mai multe persoane devin zilnic fani Mac. Calculatorul celor de la Apple depaseste piata PC-urilor de 20 de trimestre consecutive. 

Foarte multi renunta la PC-uri pentru Mac-uri dupa ce si-au cumparat iPhone, iPod sau iPad. Si se pare ca preturile nu sunt un impediment pentru fanii Apple. Dupa cum stim, pretul mediu al unui iPhone este de 660 de dolari, mult peste competitie. 

Nebunia Apple poate atinge cote nebanuite. In China, compania a vandut in ultimele sase luni produse de 5 miliarde de dolari, cu toate ca are doar 4 magazine. 

Asadar, se pare ca nu trebuie sa fii liberal, tanar sau sa-ti placa limonada pentru a fii utilizator de Apple.

#apple, #conservatori, #iphone, #liberali, #pc vs mac, #pepsi, #utilizatori de mac, #utilizatori de pc , #stiri Apple