Marile "puteri" corporate care conduc lumea

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 12:35
3023 citiri
Marile "puteri" corporate care conduc lumea

Corporatiile sunt ca rechinii. Se misca sau se ineaca, insa cu cat devin mai puternice, cu atat provocarea e mai mare. Unele companii reusesc sa se pastreze in topul "invingatorilor" prin lansarea unor produse potrivite la momentul potrivit.  Iata care sunt "gigantii" corporate care domina lumea.

PepsiCo

Daca in 2006, Pepsi a avut venituri de 35,1 miliarde de dolari/an,  in 2010 a ajuns la 57,8 miliarde de dolari/an.

Din momentul in care a preluat fraiele PepsiCo in 2006, Indra Nooyi Krishnamurthy a "impins" compania spre standard inalte, ce i-au adus venituri pe masura asteptarilor.

19 dintre brandurile sale genereaza venituri anuale de peste 1 miliard de dolari fiecare, insa compania a reusit sa obtina si mai multe profituri din miscari inteligente ca achizitia din 1999 a companiei Tropicana.

Aranjamentul cu YUM Brands ii da companiei dreptul exclusiv de a-si servi bauturile in lantul de restaurante KFC.

JPMorgan Chase

Compania a reusit sa faca fata tuturor intemperiilor care au "ingropat" o buna parte din competitorii sai.

JP Morgan Chase a avut venituri in valoare de 102 miliarde de dolari in 2010, de la 61,3 miliarde de dolari in 2006.

CEO-ul Jamie Dimon a devenit un "erou" al companiei care a reusit sa extinda operatiunile de retail banking in California, prin achizitia locatiilor WaMu.

Oracle

Din 2006, Larry Ellison a reusit sa mareasca veniturile companiei cu 12,5 miliarde de dolari , ajungand la venituri anuale de 26,8 miliarde de dolari in 2010.

Din 2007 compania a iesit la "cumparaturi" de business-uri ca Hyperion Solutions, BEA si Sun Microsystems.

Apple

S-a demonstrat ca afacerile care au ajutat oamenii sa interactioneze  cu mass-media digitala pot fi o idee profitabila.

De la primul anunt de lansare a celebrului iPhone in 2007, Steve Jobs a mai scos pe piata alte trei variante ale aceluiasi gadget, nenumarate versiuni iPod, a consolidate structura “costuri vs beneficii” a magazinului iTunes si cel mai recent anunt, iPad 2.

Apple este probabil singura companie de pe glob despre care populatia cauta informatii de la ultimele produse aparute, pana la starea de sanatate a directorului executiv.

Pe langa faptul ca si-a crescut valoarea de piata cu 40% din 2006, Apple a castigat sute de milioane de fani de pe intreg globul.

Daca acum 5 ani compania avea venituri de 19, 3 miliarde de dolari, in prezent Apple a ajuns la venituri de 65,2 miliarde de dolari/an.

Google

Ultimul, dar nu cel din urma,  Google a reusit sa-si dezvolte propria linie de site-uri in timp ce se ocupa de achizia altora la fel de incitante ca Youtube si Groupon.

Veniturile gigantului web au reprezentat 5,7 miliarde de dolari in ultimul trimestru fiscal al lui 2010, in crestere cu 24% fata de acelasi trimestru al lui 2009.

Daca in 2006, compania lui Larry Page si Sergey Brin incasa venituri de 10,6 miliarde de dolari/an, in 2010 compania a ajuns la venituri de 56,5 miliarde de dolari/an.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#businessuri, #companii, #giganti corporate, #apple, #google, #oracle, #afaceri achizitii, #venituri , #stiri Apple