Netbook-ul, pe moarte. Traiasca tableta!

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 12:27
2652 citiri
Netbook-ul, pe moarte. Traiasca tableta!

" Tabletele vor inlocui netbook-urile, pe lina de productie", spune managerul de vanzari al Acer, unul dintre cei mai mari producatori de computere din lume. "Aceasta este directia pietei" continua acesta, lucru intarit si de invazia tabletelor de la Consumer Electronic Show din Las Vegas.

Versiunea mai mica a laptopului, netbook-ul a fost "adoptat" in 2007, pentru mobilitatea mai mare pe care o oferea, potrivit PC World.

Dezavantajele erau evidente: o tastatura pe care o putea folosi cu greu, un touch-pad cat un timbru si un ecran prea mic pentru task-uri serioase.

Desi lumea a asteptat ca limitarile designului sa fie depasite, acest lucru nu s-a intamplat.

Simpla micsorare a unui laptop nu a rezolvat foarte multe din problemele userilor, ci a venit cu unele noi.

In plus, producatorii le vindeau cu mesajul de "cele mai ieftine computere". In ceea ce ii privea, era un mod de a se adresa celor care nu-si permiteau un laptop adevarat.

Consumatorii, pe de cealalta parte, vroiau un instrument ultra portabil, dar nu unul care sa-si sacrifice usurinta de a fi folosit.

Pretul era important, dar nu la fel de important pe cat era un design mai inteligent, care sa permita utilizatorilor sa lucreze, fara a intalni impediementele unei mini-tastaturi.

Chiar si partea de software a fost ignorata.

Windows-ul era perfect pentru un PC sau un laptop, insa pe ecranul netbook-ului, era nevoie de un nou sistem de operare, facut special pentru acest tip de computer.

Navigarea pe Internet ar fi trebuit regandita. Folosirea unui web browser standard a fost o alta piedica in calea userului.

Cu bara de titlu si de status, browserele ocupau mare parte din ecran, lasand foarte putin spatiu pentru pagina web in sine.

In tot acest context, a inceput explozia tabletelor. La baza, ca si netbook-urile, tablet-PC-urile prezinta aceeasi combinatie de hardware, pusa intr-o noua forma.

Dar sistemele de operare iOS de la Apple si Android-ul celor de la Google fac toata diferenta.

Aceste sisteme de operare, dezvoltate special pentru tablete, dau adevarata valoare a device-ului.

Citeste si Tabletele care au speriat iPad-ul


Cu toate acestea, si netbook-urile au avut rolul lor.

In primul rand, atunci cand au aparut, in 2007, userii nu erau obisnuiti sa aiba doua computere. De obicei, unul era de-ajuns, fie ca era un desktop sau un laptop.

Meritul lor este ca au deschis, intr-un fel, drumul tabletelor si smatphone-urilor, obisnuind userii cu ideea ca un computer poate lua si alte forme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
#netbook, #tableta, #apple, #google, #android , #stiri Apple