Primul computer Apple s-a vandut la licitatie cu 210.000 de dolari

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 12:33
2869 citiri
Primul computer Apple s-a vandut la licitatie cu 210.000 de dolari

 

Primul model de computer Apple a fost vandut la o licitatie organizata de Christie's cu 210.000 de dolari. Chiar daca procesorul sau este de 1.000 de ori mai lent decat cel al unui iPad, suma oferita este de 425 ori mai mare.

Computerul Apple I vandut la Londra este unul dintre cele 200 de modele lansate si inca mai avea cutia originala si o scrisoare semnata de Steve Jobs, potrivit Associated Press.

Cand a aparut in 1976, Apple I era singurul computer personal care avea o placa de baza instalata, ceea ce insemna ca putea fi folosit imediat dupa ce era scos din cutie. La acea vreme, un Apple I costa 666,66 de dolari, dar productia a fost oprita in 1977.

Ofertele de la licitatie au fost facute foarte repede, dar cel care a oferit cel mai mult a fost colectionarul italian Marco Boglione. Fratele sau, care a participat la licitatie in locul lui, spune ca Marco Boglione a tinut sa il cumpere din dragoste pentru computere.

La licitatie a fost prezent si co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, care a fost de acord sa includa o scrisoare semnata de el la lotul de produse vandute.

Wozniak a afirmat ca este un moment istoric pentru munca lui, mai ales pentru ca la aceeasi licitatie au fost vandute si Enigma, masina germana de criptat, si documentele lui Alan Turing, considerat unul dintre fondatorii computerelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #computer, #licitatie, #steve jobs , #stiri Apple