Record Apple: Peste10 milioane de noi iPhone-uri vandute in weekend-ul de debut

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 08:28
1493 citiri
Record Apple: Peste10 milioane de noi iPhone-uri vandute in weekend-ul de debut

Apple a vandut in primul weekend de la lansarea pe piata, in 19 septembrie, un numar record de peste 10 milioane de noi iPhone-uri, cumparatorii luand cu asalt magazinele clasice si virtuale pentru a cumpara telefoanele cu ecrane mari ale companiei, transmite Bloomberg.

Vanzarile au depasit recordul de 9 milioane de telefoane atins anul trecut, cand Apple a introdus iPhone-urile 5s si 5c, se arata intr-un comunicat al companiei.

"Livrarile au depasit asteptarile in primul weekend, fiind cu mult peste recordurile anterioare", a declarat directorul general Tim Cook.

Estimarile analistilor au variat, unul anticipand vanzari de pana la 15 milioane de aparate, in timp ce altii au avertizat ca rezultatele ar putea fi sub livrarile de anul trecut, din cauza unor probleme de productie si a faptului ca noile modele nu au intrat la vanzare in China.

Cook se foloseste de iPhone 6, cu ecran de 4,7 inci (11,9 cm) si iPhone 6 Plus, cu ecran de 5,5 inci, pentru a concura direct Samsung Electronics, HTC si alti producatori pe piata smartphone-urilor mari.

Apple lanseaza noile iPad-uri in octombrie

Lansarea noilor iPhone-uri va fi urmata luna viitoare de debutul noilor modele iPad.

Cele doua noi modele iPhone au devenit disponibile vineri, 19 septembrie, in magazinele din Statele Unite, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore si Marea Britanie.

In 26 septembrie, iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor putea fi cumparate in Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Insula Man, Italia, Liechtenstein, Luxembourg, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, Qatar, Rusia, Arabia Saudita, Spania, Suedia, Elvetia, Taiwan, Turcia si Emiratele Arabe Unite. Pana la sfarsitul acestui an, aceste modele vor deveni disponibile in 115 tari, potrivit Apple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apple ipad, #iphone ipad, #vanzari iPhone Apple , #stiri Apple