Revolutia Apple se amana cu un an

Luni, 14 Martie 2011, ora 16:25
2847 citiri
Revolutia Apple se amana cu un an

Revolutia platilor mobile in a carei avangarda se afla compania Apple ar putea sa se amane pentru anul viitor.

Apple nu va include tehnologia NFC (near field communication), necesara pentru a efectua plati direct cu telefonul, in dezvoltarea iPhone 5, ce urmeaza sa fie lansat in decursul acestui an.

Motivul, potrivit The Independent, este faptul ca inca nu s-a adoptat un standard universal pentru aceasta tehnologie, lucru preconizat ca se va intampla pana la sfarsitul 2011.

"Noul iPhone nu va avea NFC, din lipsa standardelor in industrie", au declarat un reprezentant al Apple pentru ziarul britanic.

Compania lui Steve Jobs si-a luat timp pentru a dezvolta servicii NFC, care se presupune ca vor lega actiunile de plata de contul de iTunes.

Potrivit unei companii de consultanta, tranzactiile facute prin NFC vor atinge 110 miliarde de euro, pana in 2015.

Si fondatorul Google Eric Schmidt vede in aceasta tehnologie viitorul platilor, pe care le va "revolutiona". Google a lansat anul acesta Nexus S, un smartphone cu NFC integrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar, de această dată în Regatul Unit, unde un grup de aproximativ 1500 de dezvoltatori de aplicații a intentat o acțiune în instanță împotriva...
#near field communication, #apple, #google, #smartphone, #nfc, #iphone 5 , #stiri Apple