Scanarea amprentei, una din cele mai vehiculate noutati pentru noul iPhone

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 16:10
1532 citiri
Scanarea amprentei, una din cele mai vehiculate noutati pentru noul iPhone
Noul iPhone va avea o serie de noutati.

Ultimul produs care va fi lansat astazi de Apple, care se va numi, conform informatiilor vehiculate de presa iPhone 5S, va avea ca noutate o tehnologie care nu a reusit sa aiba succes pana acum, respectiv recunoasterea amprentelor digitale.

Citirea amprentelor atat pe computer, cat si pe un terminal mobil, este, de ceva timp, propusa ca o si modalitatea de a inlocui la introducerea unei parole pentru autentificare, apreciaza The Wall Street Journal.

Noul model de iPhone va fi lansat de Apple intr-un eveniment organizat la sediul sau central din Cupertino, California.

Cum va arata noul iPhone

In piata sunt vehiculate si informatii conform carora noul model de telefon al celor de la Apple va arata ca si modelul anterior, iPhone 5, dar va avea mai multe imbunatatiri in interior, cum ar fi o camera mai performanta si un procesor mai rapid, precum si un cititor de amprente.

Pe acest cititor se pare ca a pus accentul Apple, senzorul urmand sa fie inclus in butonul "home", ceea ce va permite ca modelul sa fie activat printr-o simpla atingere.

Noul iPhone nu va fi singurul terminal cu cititor de amprente

Apple are o influenta puternica pe piata terminalelor mobile, noutatile aduse de acestia urmand sa fie incluse si pe telefoanelor concurentilor. Astfel, cel putin un telefon care va avea instalat sistemul de operare al celor de la Google, Android, care va fi lansat anul acesta, va avea un cititir de amprente.

Securitatea asigurata de parole nu mai este pe masura informatiilor stocate pe diferite echipamente, mai ales pe cele mobile care pot fi furate sau pierdute cu usurinta. In acelasi timp, tehnologia a avansat, ceea ce face ca citiitoarele de amprente sa fie mult mai sigure, iar tot mai multe companii se arata interesate de aceasta.

Motorola Mobility, divizie a Google, a inclus un astfel de scanner pe modelul Atrix 4g, in 2011. Totusi, a exclus acest senzor, dupa ce utilizatorii s-au plins de o moultime de erori ale cititorului, iar multi nu au mai folosit aceasta functie.

#Apple iPhone, #google motorola, #Android smartphone, #cititor amprente , #stiri Apple