Sefii Microsoft si Adobe pun la cale detronarea Apple

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 14:20
2714 citiri
Sefii Microsoft si Adobe pun la cale detronarea Apple

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, si-a facut recent aparitia la sediul Adobe cu un grup de directori adjuncti pentru o intalnire care s-a vrut a fi secreta cu seful acestei companii, Shantanu Narayen, discutand despre Apple, au afirmat pentru New York Times surse apropiate discutiilor, relateaza Mediafax.

Principalul subiect de discutie a fost Apple si controlul acestei companii asupra pietei telefoanelor mobile, directorii Microsoft si Adobe cautand strategii pentru a se alia in lupta impotriva rivalului comun, au declarat sursele citate.

Printre optiunile discutate se numara si achizitia Adobe de catre Microsoft.

Potrivit New York Times, persoanele care au stiut de intalnire, de la organizare si logistica pana la asistenta si participanti, au fost instruite sa pastreze tacerea.

Adobe si Microsoft sunt competitori traditionali pe anumite segmente ale pietei software, iar rivalitatea dintre cele doua companii a escaladat in 2007, cand Microsoft a inceput sa promoveze Silverlight, un soft care concureaza direct cu Adobe Flash.

Directorul de comunicare al Adobe, Holly Campbell, nu a negat ca intalnirea a avut loc.

"Adobe si Microsoft au milioane de clienti in intreaga lume, iar directorii se intalnesc din cand in cand.

Totusi, nu facem comentarii publice privind intalnirile si subiectele abordate", a afirmat ea.

Reprezentantii Microsoft au afirmat ca nu comenteaza zvonuri si speculatii.

Una dintre sursele citate sustine ca Ballmer si Narayen au discutat si despre embargoul instituit pe Flash de directorul general al Apple, Steve Jobs.

Apple nu permite utilizarea continutului dezvotlat in Flash pe iPhone, iPad si celelalte gadget-uri mobile produse de companie.

O alta sursa afirma ca Microsoft ar fi "curtat" Adobe acum cativa ani, insa discutiile nu au trecut atunci de etapa informala deoarece companiile s-au temut ca autoritatile americane ar fi blocat tranzactia din considerente de concurenta.

Totusi, la acea vreme Microsoft domina autoritar industria tehnologiei, iar Google si Apple nu devenisera gigantii de azi. Potrivit Reuters, actiunile Adobe au crescut cu 12% in urma aparitiei zvonurilor privind o posibila achizitie a companiei de catre Microsoft. 

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#adobe, #apple, #microsoft , #stiri Apple