Sfarsitul unui gigant. Un nou inceput pentru Motorola

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 13:55
3949 citiri
Sfarsitul unui gigant. Un nou inceput pentru Motorola

Compania Motorola, responsabila de primele televizoare, telefoane mobile si chiar de transmisiuni de pe Luna, s-a scindat in doua companii, pentru a se adapta schimbarilor din piata, informeaza Associated Press. 

Cele doua companii nou-aparute, Mobility pentru consumatori si Solutions pentru segementul business, vor putea convinge mai usor investitorii si vor gasi mai rapid o abordare, pe piata produselor electronice de ultima generatie.

Timp de zeci de ani, produsele Motorola au fost simbolul electronicelor dedicate consumatorilor.

Radio-ul de masina a marcat anii '30, televizorul si-a facut debutul in '40 iar telefoanele mobile au inceput sa fie folosite in '80.

Intre timp, compania s-a extins la producerea de radio-uri pentru politie dar si scannere de coduri de bare.

Toate aceste divizii, amestecate, au complicat imaginea pe care Motorola trebuia s-o prezinte in fata investitorilor.

Mai multa mobilitate

Odata cu recenta scindare, cele doua companii rezultate vor putea lua decizii mai rapid, pe care mai apoi sa le implementeze fara prea multa birocratie.

"Motorola Mobility se poate concentra pe segmentul telefoanelor mobile, segment care s-a schimbat radical in ultimii 5 ani", spune un analist Gartner citat de AP, care spera ca aceasta mutare va duce la aparitia unor modele mai inovatoare, cu un design mai atractiv dar si la aplicarea unor planuri de marketing mai bine gandite.

Presedintele Mobility, Dan Maloney, crede ca noua companie, mai mica si mai specializata, va spori creativitatea angajatilor sai.

Divizia de mobile a Motorola a dat lovitura, in 2004, multumita telefonului Razr, dar s-a plafonat treptat, neavand un smartphone care sa concureze iPhone-ul celor de la Apple.

In 2008, sub presiunea investitorului Carl Icahn, a inceput restructurarea. La Motorola, a fost adus unul dintre sefii producatorului de chip-uri pentru mobile Qualcomm, pentru o revenire pe piata smartphone-urilor.

O mutare de bun augur, daca ar fi sa judecam dupa succesul inregistrat de cele mai recente modele Droid, care ruleaza sistemul de operare Android, dezvoltat de Google.

In 2011, Mobility vrea sa acapareze o cota de piata mai mare atat in America Latina cat si in China, incercand in acelasi timp piata americana a tabletelor.

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
#droid, #mobility, #motorola, #smarpthone, #telefoane mobile , #stiri Apple