Sfaturi catre Apple, pentru iesirea din "criza iPhone 4"

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 17:20
3171 citiri
Sfaturi catre Apple, pentru iesirea din "criza iPhone 4"

Compania Apple nu trece prin vremuri usoare, dupa ce problemele cu antena smartphone-ului iPhone 4 incepe sa capete proportii. Dupa ce revista Consumer Report a refuzat sa recomande consumatorilor cel mai nou gadget Apple, au aparut voci care sustin ca iPhone 4 ar trebui retras de pe piata. In urma unei astfel de actiuni, pierderile Apple s-ar ridica la peste 1,5 miliarde de dolari.

Iata cinci lucruri pe care Steve Jobs ar trebui sa le ia in considerare, pentru a rezolva situatia de criza:

Sa accepte problema

Problema antenei a fost reconstituita si postat pe Youtube de zeci de ori. Documentele interne ale companiei arata ca oficialii Apple stiu ca disfunctionalitatea tine de hardware.

Sirul de negari nu va tine mult, pe masura ce mai multi detinatori de iPhone 4 se gandesc serios la varianta chemarii reprezentantilor Apple in instanta.

Cel mai bun lucru pe care ar putea sa-l faca Steve Jobs este sa redacteze o scrisoare deschisa in care sa recunoasca problema antenei.

Sa dea detalii tehnice

Odata ce au recunoscut problema, cei de la Apple trebuie sa fie in stare sa dea detalii despre tehnologia din spatele antenei si motivul pentru care defectiunea nu a fost descoperita in etapa de testare.

Daca publicul va avea acces la o cantitate mare de informatii in ceea ce priveste felul in care s-a construit sistemul de receptie al iPhone 4, va deveni mai putin critic.

Sa ofere update-ul de soft promis

Dupa ce au declarat ca a descoperit o eroare la formula folosita la calcularea si afisarea semnalului, oficialii Apple au spus ca vor oferi o serie de update-uri care sa repare problema.

Cu toate acestea, cei care au cumparat iPhone 4 sunt convinsi ca problema este la partea de hardware.

Sa ofere carcase de protectie gratuit

Carcasa de protectie din cauciuc, produsa pentru a nu permite contactul intre mana utilizatorului si antena-bara, este vanduta la pretul de 29$.

Desi nu este o varianta ieftina, oferirea gratuita a unei astfel de carcase tuturor cumparatorilor de iPhone 4 este mai ieftina decat retragerea smartphone-ului de pe piata.

#4, #apple, #iphone, #jobs, #steve , #stiri Apple