Succesul Apple se risipeste. Actiunile au scazut sub 500 de dolari

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 15:21
1950 citiri
Succesul Apple se risipeste. Actiunile au scazut sub 500 de dolari

Actiunile Apple au scazut pentru prima data incepand din februarie sub pragul de 500 de dolari, in perioada de tranzactii limitate care precede deschiderea bursei din SUA, dupa ce Citigroup a redus recomandarea pentru actiunile companiei, in contextul ingrijorarii privind cererea pentru iPhone 5.

Apple a coborat la 499 de dolari la 6:55 dimineata la New York, dupa ce vineri a inchis in declin cu 3,8% la 509,70 dolari, potrivit Bloomberg.

Actiunile Apple au scazut cu 27% fata de maximul de 702,1 dolari inregistrat in septembrie.

Furnizorii din Asia ai Apple au raportat reduceri ale comenzilor, situatie care ridica semne de intrebare privind evolutia companiei, se arata intr-o nota a Citigroup. Grupul financiar a revizuit recomandarea pentru titlurile Apple de la "cumpara" la "neutru", iar pretul tinta a fost revizuit de la 675 dolari la 575 dolari.

Cotatia Apple se indreapta catre a treia luna consecutiva de declin, intrucat compania se confrunta cu o concurenta tot mai puternica din partea Samsung si Nokia, in timp ce la lansarea iPhone 5 a avut probleme cu acoperirea cererii initiale.

Citigroup se alatura mai multor banci care au revizuit estimarile de pret pentru actiunile Apple in decembrie, potrivit datelor Bloomberg. UBS a coborat vineri pretul tinta de la 780 de dolari la 700 de dolari, invocand temeri ca avansul vanzarilor iPhone si iPad ar putea incetini.

Furnizorii de componente ai Apple au primit reduceri de comenzi chiar si saptamana trecuta, potrivit analistului Peter Misek, de la firma Jefferies & Co. Misek a redus pretul tinta al actiunilor de la 900 de dolari la 800 de dolari saptamana trecuta.

Li Yue, directorul general al China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, a declarat in decembrie ca nu va adauga ultimul iPhone 5 in oferta companiei pana nu va primi termeni financiari mai buni din partea Apple. Nokia a anuntat la inceputul lunii decembrie ca operatorul va vinde smartphone-ul Lumia 920T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#scadere actiuni Apple, #declin actiuni Apple , #stiri Apple