The Daily, ziarul realizat exclusiv pentru iPad, a fost lansat la New York

Joi, 03 Februarie 2011, ora 18:39
1634 citiri
The Daily, ziarul realizat exclusiv pentru iPad, a fost lansat la New York

Magnatul media Rupert Murdoch, liderul consortiului News Corporation, a lansat, miercuri, la New York, ziarul The Daily, conceput exclusiv pentru tableta iPad realizata de Apple, anunta Mediafax.

"iPad-ul cere sa ne reinventam complet meseria", a declarat Murdoch, in cadrul conferintei de lansare a ziarului digital, care a avut loc la muzeul Guggenheim din New York. Murdoch a promis ca va imbina toate calitatile presei quality cu noile posibilitati oferite de tehnologia informatica, rezultand "un jurnalism de teren competitiv, o buna coordonare si o abordare sceptica".

Cotidianul digital a fost realizat de o echipa de circa 100 de profesionisti recrutati de la cele mai bune publicatii americane, precum The New Yorker, Forbes si New York Post.

In primele doua saptamani de la lansare ziarul va fi gratuit, iar apoi va costa 99 de centi pe saptamana sau 40 de dolari pe an.

" Nu exista hartie, nu exista prese, nici camioane (...), iar de aceste economii vor beneficia cititorii" , a declarat Murdoch pentru a justifica pretul foarte mic al ziarului.

Potrivit magnatului, cotidianul The Daily beneficiaza de un buget de 30 de milioane de dolari si productia sa costa mai putin de jumatate de milion de dolari pe saptamana.

Primul numar al ziarului are pe prima pagina un material despre situatia din Egipt. De asemenea, ziarul include un interviu cu un fost consilier economic al lui Barack Obama, Peter Orszag, precum si un articol despre Natalie Portman si sarcina sa.

Redactorul-sef al publicatiei este Jesse Angelo, fost patron al tabloidului New York Post.

Intrebat daca ziarul este un quality sau un tabloid, Angelo a declarat ca The Daily este un ziar pentru toata lumea, care are ambitia de a face oamenii "sa gandeasca si sa zambeasca".

Prin acest nou ziar, Murdoch vrea sa dovedeasca posibilitatea implementarii unui nou model de business de presa care are la baza instituirea de taxe pentru accesarea continuturilor online.

Rupert Murdoch este unul dintre primii moguli de pe piata media care au incercat sa introduca un model de taxare a internautilor care acceseaza site-urile publicatiilor pe care le detine.

El a declarat, in mai multe randuri, ca jurnalismul este "o marfa scumpa" si a cerut trusturilor de presa sa nu mai distribuie continut gratuit.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#iPad-ul, #tehnologie, #ziarul the daily, #ziar, #ruper murdoch, #site, #apple , #stiri Apple