Topul companiilor "geniale"

Duminica, 06 Martie 2011, ora 22:20
3405 citiri
Topul companiilor "geniale"

Lumea va fi condusa de companiile care cladesc pe bazele inovarii. Sunt non-dogmatice, capabile de a inlatura ideile conventionale. Isi asuma riscuri, dar stiu in acelasi timp pentru ce merita sa lupte. 

Iata primele zece din topul celor mai inovatoare companii din lume, intocmit de catre Fast Company.

Apple - pentru ca a dominat peisajul business

Cel mai impresionant la Apple nu a fost faptul ca a ajuns prima in topul celor mai valoroase companii si nici succesul fulminant al iPhone sau iPad.

Apple a impresionat prin impulsul pe care l-a dat unui intreg ecosistem format din companii din toate domeniile, plecand de la industria de jocuri si pana la cea a producatorilor de procesoare.

Twitter - pentru cei cinci ani de crestere exploziva care au redefinit comunicarea

Daca la inceput era un succes numai printre cei pasionati de tehnologie, Twitter s-a extins fulminant. Companiile, publicitarii, presa, toti sunt prezenti pe Twitter.

Limita de 140 de caractere, care a impus o sintetizare a mesajului si nu o trunchiere a lui, a fost adoptata pana acum de 195 de milioane de utilizatori din toata lumea.

Facebook - pentru cei 600 de milioane de utilizatori

In 2010, Facebook si-a crescut baza de utilizatori din SUA cu 145%, reusind sa intreaca Google, la capitolul destinatii pe Internet. In intreaga lume, are peste 600 de milioane de utilizatori.

Investitia de 450 de milioane de dolari din partea Goldman Sachs au dus evaluarea retelei la 50 de miliarde de dolari.

Intre timp, tanarul CEO Mark Zuckerberg face donatii de sute de milioane de dolari si se alatura lui Bill Gates, Warren Buffett si altor 54 de miliardari care au jurat sa-si doneze jumatate din avere.

Nissan - pentru Leaf, prima masina electrica produsa in masa

Cu putin timp in urma, Nissan era acuzata ca produce prea putine modele hibride. Printre acuzatori se numarau proprii angajati.

Dar cu Leaf, CEO-ul Carlos Ghosn a inchis gura scepticilor. Este prima masina cu zero emisii, de pe piata.

"Celelalte masini electrice folosesc benzina, aceasta nu are nevoie de niciun strop. Nu vibreaza si nu face zgomot. Este viitorul masinilor", spune Carlos Ghosn.

 Groupon - pentru revigorarea retailului

Absolvent de conservator, tanarul Andrew Mason a reusit sa transforme un site de cupoane intr-o forta de miliarde de dolari la care se uita cu jind pana si Google.

Un salvator al micilor afaceri, Groupon este cel mai bun lucru care s-a intamplat retailului de la eBay incoace.

Google - pentru transformarea imediata a experientei de cautare

In ciuda experimentelor din varii domenii, printre care si cel auto, cu masina sa fara sofer, Google ramane cel mai cunoscut pentru motorul de cautare.

Unii iau rezultatele de pe Google ca pe o certitudine. Nu si cei care se ocupa de algoritmul de cautare, pe care il "mesteresc" continuu.

Potrivit reprezentantilor Google, motorul de cautare primeste aproximativ 400 de upgrade-uri pe an, multe dintre ele insesizabile pentru utilizatorul normal.

Viziunea Google este sa creeze un motor de cautare inteligent, personal si interactiv.

Dawning - pentru construirea celui mai tare supercomputer din lume

In octombrie, un supercomputer a atins performanta de 2,57 de petaflopi ( mii de miliarde de calcule pe secunda), devenind astfel cel mai puternic computer din lume.

Tianhe-1A, asa cum a fost "botezat", nu se gaseste in Silicon Valley sau in Japonia, asa cum multi s-ar astepta, ci in China.

Constructorul este o firma de stat numita Dawning Information Industry.

Netflix - pentru ca a acaparat industria de streaming video

Cotata la bursa in 2002, Netflix parea un esec sigur.

Regele inchirierilor video din SUA de atunci, Blockbuster, avea planuri mari si pe partea de online. Netflix avea atunci o capitalizare de 288 de milioane de dolari si aproape 900.000 de abonati.

Opt ani mai tarziu, Blockbuster intra in faliment iar Netflix pare de neoprit. Are 20 de milioane de abonati si o capitalizare de piata de 9,18 miliarde de dolari.

Zynga - pentru avangarda social gaming-ului

Abordarea agresiva a Zynga a transformat compania intr-o castigatoare a erei social media, jocurile sale atragand peste 300 de milioane de utilizatori in fiecare luna.

Acestia pot cheltui bani adevarati pentru a cumpara bunuri virtuale, in jocuri precum Farmville sau City Ville, jocul cu cea mai mare ascensiune din istorie.

Epocrates - pentru beneficiile aduse medicinei


Doctorii ar putea incerca sa memoreze toate informatiile care tin de dozaje si efecte secundare ale tuturor medicamentelor din lume.

Insa nu au nevoie sa incerce, deoarece exista un sistem usor de folosit care sa faca asta in locul lor.

Aproape jumatate din toti medicii Statelor Unite folosesc deja acest sistem.

#apple, #facebook, #google, #inovare, #supercomputer, #top companii geniale, #zynga , #stiri Apple