Topul gadgeturilor puse in serviciul sanatatii

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 15:30
1757 citiri
Topul gadgeturilor puse in serviciul sanatatii

O noua generatie de accesorii 'smartwear' sau portabile conectate la un smartphone sau tableta ofera aplicatii revolutionare pentru a supraveghea organismul in timpul practicarii unei activitati sau de exercitii fizice.

Aceste gadgeturi ale tehnologiei de varf au fost expuse saptamana aceasta la salonul Computex de Taipei, cea mai mare expozitie de noutati tehnologice dupa targul Cebit din Hanovra, informeaza vineri AFP.

Tricoul de sport inteligent prevazut cu electrozi minusculi

Compania taiwaneza AiQ a creat tricoul de sport inteligent prevazut cu electrozi minusculi care masoara ritmul cardiac si cantitatea de calorii consumata. Datele sunt transmise prin Bluetooth la un smartphone sau o tableta. Ideal pentru sportivi, aceasta tehnologie a fost dezvoltata initial pentru soferii de autobuz din Taiwan si va fi implementata anul acesta.

"Ii vom dota cu o camasa capabila sa detecteze daca un sofer atipeste la volan sau are vreo problema de sanatate si care alerteaza automat in acest caz compania de transport", a explicat vicepresedintele AiQ, Steve Huang.

Platforma numerica care supravegheaza diferitele functii ale corpului

Compania sud-coreeana Samsung, liderul mondial pe piata smartphonurilor a anuntat, saptamana trecuta, o noua platforma numerica dedicata sanatatii care supravegheaza diferitele functii ale corpului.

Intr-un moment in care pentru sanatate se cheltuiesc sume exorbitante la nivel mondial, 'sanatatea digitala' este un domeniu de inovatie foarte de important, a declarat Young Sohn, responsabil la firma Samsung.

Programul HealthKit

Apple, a prezentat recent programul HealthKit pentru a supraveghea sanatatea. HealthKit este folosit la stocarea datelor colectate de bratarile, care supravegheaza activitatea sau somnul celor care le poarta si care trimit semnale de alerta medicului in caz de probleme.

Camera video, in forma de periuta de dinti

La Salonul Computex, firma taiwaneza Abeltech si-a prezentat noua camera video, in forma de periuta de dinti, care poate lua imagini din interiorul gurii. Posesorul acestui gadget poate trimite imaginile, de inalta definitie, unui smartphone sau tableta ,care vor putea fi consultate de un specialist in igiena dentara. Expertii sunt totusi prudenti cu privire la fiabilitatea acestor instrumente care nu trebuie sa inlocuiasca nici medicul, nici bunul simt.

"Receptorii nu sunt inca foarte precisi, dar lucrurile se vor ameliora treptat", este de parere specialistul Daniel Matte. "Vom asista in al doilea semestru la o evolutii interesante ale producatorilor de componente si de accesorii", spune el. Un sondaj publicat de Orange/Terrafemina in luna mai arata ca 50% din francezi considera 'anecdotice' sau 'absurde' articolele vestimentare 'conectate'.

Posibilitatea de dezvoltare a aplicatiilor este totusi infinita crede Paula Luh de la Sonostar care comercializeaza bratari ce permit purtatorului sa calculeze distanta parcursa pe jos intr-o zi, sau calitatea somnului.

Firma taiwaneza Bomdic a pus la punct un mic aparat destinat atletilor care calculeaza volumul sangelui pompat de inima si nivelul de acid lactic. Gadgetul 'GoMore' va putea alerta in timpul curselor de maraton despre eventuale lesinuri sau probleme de sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gadgeturi monitorizare sanatate, #accesorii smartphone, #gadget Apple , #stiri Apple