Valoarea companiei Apple a atins un nou record, de 701 miliarde de dolari

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 10:13
1632 citiri
Valoarea companiei Apple a atins un nou record, de 701 miliarde de dolari
Foto: Apple

Capitalizarea gigantului american Apple, care detine deja de trei ani titlul de cea mai valoroasa companie din lume, a urcat marti la peste 701 miliarde de dolari, un nou nivel record.

Spre comparatie, ExxonMobil, a doua cea mai valoroasa companie la nivel mondial, are o capitalizare de 405 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Actiunile Apple au crescut cu 0,8% in prima parte a sedintei bursiere, la 119,59 dolari pe unitate. De la inceputul anului, titlurile companiei au castigat 48%. Daca va incheia anul in urcare, Apple va consemna cel de-al saselea an consecutiv de crestere pe bursa din New York, peste recordul anterior de cinci ani inregistrat de companie intre 2003 si 2007.

Titlurile ExxonMobil se tranzactionau la 94,68 dolari pe unitate, in scadere cu 1,09% fata de inchiderea de luni.

Noile iPhone, vedetele companiei

Increderea investitorilor in evolutia Apple a crescut simtitor in ultimele trei luni, dupa ce compania americana a prezentat noile modele iPhone, precum si versiunile imbunatatite ale modelului iPad. Compania condusa de Tim Cook isi modernizeaza portofoliul de produse, lansand, in acelasi timp, noi aplicatii pe segmentul de tehnologie digitala, precum sistemul de plati pe telefonul mobil, Apple Pay.

"Considerand imbunatatirile aduse portofoliului Apple in ultimele trei luni, precum si lipsa de produse inovatoare din partea competitorilor si cresterea consumului intern din SUA, estimam ca Apple are ocazia sa straluceasca puternic pe durata sarbatorilor de iarna", a spus Brain White, analist al Cantor Fitzgerald.

Apple estimeaza venituri intre 63,5 si 66,5 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru al anului, fata de 57,6 miliarde de dolari in perioada similara anul trecut.

Potrivit analistului KGI Securities Ming-Chi Kuo, gigantul american ar putea vinde 71,5 milioane de iPhone-uri in ultimele trei luni ale anului, iPhone 6 urmand sa asigure aproape 60% din vanzari, relateaza Business Insider.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Apple capitalizare, #apple piata de capital, #actiuni apple, #pret Apple , #stiri Apple