Vezi cele mai tari magazine Apple

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 10:52
2638 citiri
Vezi cele mai tari magazine Apple

Apple a deschis primul magazin de retail in 2001. De atunci, numarul magazinelor cu produsele companiei lui Steve Jobs a ajuns la 320, in intreaga lume.

Apple isi va extinde sfera de influenta prin deschiderea unui nou magazin in celebrul Hotel Moskva din Piata Rosie, la o aruncatura de bat de Kremlin.

Aceasta ar urma sa fie cea mai estica locatie in care s-au aventurat cei de la Apple, primul magazin Apple intr-o tara fosta comunista.

Daca magazinele Apple se gasesc peste tot in America de Nord, nu acelasi lucru se poate spune despre America Centrala si de Sud, Africa, Orientul Mijlociu sau Europa de Est.

Experienta oferita de magazinele Apple este unica, spun cei care au vizitat un astfel de magazin.

Clientii pot petrece ore intregi jucandu-se cu noile produse de la Apple si pot cere sfaturi pretioase de la staff-ul Apple.

Printre cele trei sute de magazine Apple, exista cateva locatii unice din punct de vedere arhitectural.

Unele dintre ele, asa cum este cazul locatiei din New York, au castigat si premii la concursurile de design.

Iata cateva din cele mai frumoase magazine Apple, potrivit PC Magazine.

Covent Garden



Apple si-a deschis magazinul din Covent Garden, Londra, in august 2010, fiind cea de-a 5-a locatie din capitala britanica.

Pe langa faptul ca este cel mai mare magazin Apple, este cunoscut ca fiind si cel mai scump.

Magazinul este gazduit de o cladire cu trei etaje, construita in 1870.

New York


Vizitatorii New York-ului se plimba mereu pe bulevardul Fifth Avenue, pentru a admira vitrinele unor magazine ca Bloomingdale's si Tiffany's.

Peste strada de hotelul Plaza, se regaseste un cub din sticla, cu muchia de 10 metri, in interiorul caruia lumineaza sigla Apple.

Deschis in 2006, acest magazin a avut mai multi vizitatori decat toate celelalte trei locatii din "Marele Mar", la un loc.

In plus, este deschis 24 de ore din 24.

Ginza


Magazinul Apple din Giza, unul din sectoarele metropolei Tokyo, a fost prima locatie deschisa de Apple in afara Americii.

Fatada din otel inoxidabil a cladirii construite in 1965 este acum "imbodobita" cu logo-ul Apple. Este si cel mai inalt magazin Apple.

Dupa cutremurul devastator care a lovit Japonia acum o luna, Apple a decis sa tina deschis magazinul pentru cei care aveau nevoie de o retea publica Wi-Fi,care vroiau sa urmareasca stirile online sau sa contacteze prieteni si rude pe retelele sociale.

Angajatii Apple ale caror case au fost luate de tsunami li s-a permis sa doarma in magazin.

Shanghai


Deschis in iulie 2010, magazinul din Shanghai a primit o intrare similara, la nivel de idee, cu cea din New York.

Pentru a ajunge in magazinul propriu-zis, care are o suprafata de 460 de m2, fanii Apple trebuie sa intre intr-un cilindru din sticla inalt de 12 metri si sa coboare pe o scara in spirala.

Apple a deschis patru magazine in China, primul dintre el fiind inaugurat in 2008, inaintea de deschiderea Jocurilor Olimpice.

Pana in 2012, numarul locatiilor ar putea creste la 25.

Paris



Locazlizat in Carrousel du Louvre, centrul comercial din interiorul faimousului muzeu, magazinul Apple este marcat de o piramida din sticla, asezat cu varful in jos astfel incat sa scufunde magazinul in lumina naturala.

Arhitectii au fost nevoiti sa mentinta stilul original al cladirii, folosind usi din lemn si ferestre arcuite. Rezultatul este uluitor, potrivit PC Magazine.

Sydney


Apple a deschis primul sau magazin din emisfera sudica, in 2008, cu putin timp inainte sa lanseze iPhone 3G.

De atunci, numarul locatiilor deschise de gigantul IT in Australia a ajuns la 10.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#magazin apple, #apple store, #steve jobs, #apple, #cele mai tari apple store , #stiri Apple