Zece moduri prin care telefonul iPhone poate fi mai placut si mai usor de folosit

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 13:25
3560 citiri
Zece moduri prin care telefonul iPhone poate fi mai placut si mai usor de folosit

iPhone este "cool". iOS este "cool". Nu doar Apple spune asta, ci majoritatea celor care detin un terminal produs de americanii de la Cupertino.

iPhone este un terminal impresionant pentru multi, insa performantele sale pot fi imbunatatite prin cateva setari, spun cei de la BusinessInsider.

Chiar si "adevaratii" fani ai gadgeturilor au tendinta de a folosi produsul exact cu setarile din cutie. Acesti "defaulteri" sunt, intr-adevar, foarte multi. Majoritatea cumparatorilor presupun ca setarile cu care terminalul vine din fabrica sunt perfecte. Si, de multe ori, are sens. De ce producatorul sa aplice cele mai bune setari inca din fabrica?

Acest terminal poate fi personalizat cu usurinta, spune Chris McConnell, care recomanda mai multe setari pentru optimizarea terminalului. El precizeaza ca acestea sunt pentru sistemul de operare iOS 7.

1. Realizarea de fotografii HDR fara dublura

iPhone are setata camera cu HDR (High Dynamic Range), prin care utilizeaza un software pentru a obtine fotografii mai bune. Insa acestea sunt duplicate, iar al doilea exemplar se gaseste pe roll-ul telefonului, ceea ce iroseste timp si spatiu. Din fericire, aceasta functie poate fi dezactivata. Cum?

Settings > Photos & Camera > Keep Normal Photo

2. Limitarea posibilitati advertiserilor de a urmari activitatea de pe telefon

Apple spune ca iOS permite utilizarea functiei 'Advertising Identifier' pentru ca advertiserii sa poata trimite anunturi directionate.

Pentru cei care vor sa aiba parte de cat mai multa intimitate, aceasta functie poate fi oprita. Cum?

Settings > Privacy > Advertising > Limit Ad Tracking

3. Previzualizarea unei parti mai mari din mesajele email

De multe ori, vizualizarea partiala unui mesaj este foarte enervanta, deoarece cantitatea de informatii oferita este de multe ori insuficienta. Utilizarea programului de Mail al Apple ofera utilizatorului posibilitatea de a seta cate randuri de text din mesaj poate previzualiza, dar nu mai multe de cinci. Cum?

Settings > Mail, Contacts, Calendar > Preview

4. Personalizarea textelor cu care se poate raspunde la apeluri

Cel mai probabil, utilizatorii au observat ca la apelurile ca care nu pot sau nu vor sa raspunda, telefonul poate sa raspunde cu mesaje prestabilite, cum ar fi "te sun mai tarziu". Insa cati stiu ca pot fi schimbate acestea? Cum?

Settings > Phone > Respond with Text

5. Salveaza timpul

De multe ori, utilizatorul nu vrea sa fie intrerup de diferite bipuri sau apeluri. Un avantaj este acela ca iPhone are o functie care permite ca acesta sa nu fie deranjat. Cum?

Settings > Do Not Disturb

6. Cum poate fi evitata trimiterea de emailuri de pe un cont gresit

Daca utilizatorul are doua sau mai multe conturi de email pe iPhone (ceea ce se intampla des), este posibil ca acesta sa trimita mesaje de pe cel neprotrivit. Pentru a evita aceasta problema, se poate seta contul de email implicit. Cum?

Settings > Mail, Contacts, Calendar > Default Account

7. Cum poate fi folosit egalizorul de sunet de pe telefon

Una dintre cele mai placute surpriza ale iPod a fost egalizorul inclus, care putea scoate in evienta stilul unei melodii preferate (unde dintre cele mai preferate setari fiind Bass Booster). Si, o alta surpriza este ca si iPhone este un iPod, deci si pe acest terminal poate fi folosit egalizorul. Cum?

Settings > Music > EQ

8. Daca utilizatoru nu este broker....

... atunci nu are nevoie de unele notificari tipice. Anunturile venite de la bursa pot fi oprite din centrul de notificari. Cum?

Settings > Notification Center > Include/Don't Include

9. Mai putin timp pentru scris

Deoarece sunt scrise multe mesaje sau mailuri care sunt transmise prin acest terminal, timpul necesar pentru compunerea acestora poate fi redus. iPhone permite crearea de comenzi rapide prin care cateva litere scrise se extind in fraze complete. Pot fi create multe combinatii. Cum?

Settings > General > Keyboard > Shortcuts

10. Imbunatatirea securitatii

In cazul in care terminalul nu are Touch ID, utilizatorul trebuie sa seteze telefonul sa se blocheze, iar pentru deblocare este necesara o parola. Insa, cum de multe ori terminalul este folosit in "rafale", mai ales cand se poarta o conversatie prin mesaje, blocarea deasa a telefonului poate da multe batai de cap. Acestea pot fi evitate prin setarea blocarii telefonului dupa un anumit interval de timp, 10 minute, de exemplu. Cum?

Settings > Passcode > Require Passcode (After five minutes)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#functii iphone, #iphone utilizator , #stiri Apple