AQUA Carpatica explica 5 mituri despre apa

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 09:30
4649 citiri
AQUA Carpatica explica 5 mituri despre apa

Desi pare foarte simplu, in jurul consumului de apa s-au construit cateva mituri si recomandari. Unele sunt reale, altele sunt doar presupuneri sau generalizari care nu se potrivesc cu orice organism. AQUA Carpatica demonteaza cateva dintre miturile legate de apa.

1. Trebuie sa consumi doi litri de apa pe zi

Da, daca esti un adult sedentar sau semi activ, de inaltime sau greutate medie. Dar daca esti solicitat mai mult, daca faci efort, daca ai activitati sau diete care necesita un consum mai mare sau mai mic, aceasta cifra este pur orientativa. Fiecare organism are nevoie de o cantitate diferita de apa si o va semnaliza prin senzatia de sete.

2. Apa ajuta la slabit

Da, atata timp cat o parte din apa este adusa de fructe si legume. Altfel, apa nu face decat sa ofere o senzatie de satietate cu 0 calorii si sa ajute la eliminarea apei din tesuturi - fiind bine hidratat, corpul nu mai are de ce sa retina apa si iti va da senzatia de scadere in greutate.

3. Apa potabila imbuteliata nu cauzeaza probleme de sanatate

Da, daca este imbuteliata dintr-o sursa verificata, daca toti parametri se incadreaza in limitele admise si apa este in termenul de expirare. De asemenea, este important ca, mai ales in cazul prepararii hranei bebelusilor, apa sa contina o cantitate cat mai scazuta de nitrati. Din pacate, nu toate apele din Romania afiseaza acest indicator pe eticheta.

4. Apa ajuta la detoxifierea organismului

Da, pentru ca apa ajuta la diluarea toxinelor din sange, dar in cantitati prea mari poate deteriora functia renala. O varianta mai sanatoasa ar fi ca o parte din apa care este folosita de organism in procesul de detoxificare sa fie preluata din legume verzi si fructe.

5. Apa distilata este cea mai pura si cea mai sanatoasa

Nu, deoarece apa distilata nu contine saruri minerale. Chiar daca este total pura, apa distilata nu hidrateaza organismul pentru ca nu contine sodiu - acesta fiind un element care fixeaza apa in celule. La consumul unei astfel de ape, organismul consuma rezerve de sodiu pentru a putea absorbi apa si determina redistributia apei in corp.

Cea mai buna varianta de consum a unei ape pure plate de pe piata romaneasca este AQUA Carpatica, fiind apa cu cel mai echilibrat continut de minerale, dar si cu continutul de nitrati aproape nul (0,8 mg/l). Puritatea absoluta este atinsa de AQUA Carpatica carbogazoasa - 0 mg de nitrati pe litru.

#AQUA Carpatica mituri apa, #mituri despre apa, #mituri AQUA Carpatica , #stiri AQUA Carpatica