Aqua Carpatica, printre apele minerale cu cele mai mici concentratii de nitrati

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 11:10
10552 citiri
Aqua Carpatica, printre apele minerale cu cele mai mici concentratii de nitrati

Desi Romania detine pe teritoriul ei aproape 60% din apele minerale ale Europei, romanii inca nu stiu diferentele sau asemanarile dintre apa plata, apa minerala, carbogazoasa si carbogazificata. AQUA Carpatica este apa cu cele mai mici concentratii de nitrati.

Pentru a clasifica tipul de apa, un prim criteriu ar fi continutul de minerale din apa. In acest sens, e important de stiut ca si apa plata contine saruri minerale dizolvate in cantitati mai mici decat apa minerala carbogazoasa si preia numele de oligominerala, care inseamna ca are un continut de minerale/litru intre 50 - 500 mg/l. Apa oligominerala provine de la izvoare de mare adancime si este recomandata consumului zilnic, dar si pentru gatit.

AQUA Carpatica, in viata de zi cu zi

AQUA Carpatica plata este o apa plata oligominerala naturala cu un TDS (total disolved saltes) de 278 mg/l, cu un continut echilibrat de calciu si magneziu. Mineralele sunt in proportii echilibrate si in limitele recomandate, in special a celor care influenteaza starea de sanatate.

AQUA Carpatica are un continut scazut de sodiu, lucru care o recomanda consumului pentru copilasi si cei care sufera de boli cardiovasculare. In cantitati mari, clorura de sodiu determina corpul sa retin apa si astfel volumul de fluide din corp creste. Acest proces duce, in timp, la hipertensiune, care este legata de riscul crescut de afectiuni cardiace sau de atac cerebral.

Cu toate acestea, consumul de apa demineralizata sau prea slab mineralizata duce la ceresterea riscului de intoxicatii cu metale grele, deoarece la nivelul tubului digestiv, calciul si magneziul sunt ei absorbiti preferential fata de metalele toxice. In plus, are si un efect diuretic, ajutand la curatarea rinichilor si a tractului urinar.

AQUA Carpatica duce Legea Apei la Patronatul Apelor Minerale

Apa minerala este acea apa care are un continut de minerale cuprins intre 500 si 1000 de mg/litru. Ea este, de regula, carbogazoasa, iar dioxidul de carbon din apa poate fi natural sau adaugat, fie de la sursa, fie sintetic alimentar.

Apa minerala are concentratii mai mari de saruri dizolvate, fiind recomandata pentru completarea aportului de minerale din corp, in special in cazul efortului. Studiile arata ca absorbtia de minerale din apa se face mai repede decat in cazul oricarei variante, fie ca este din alimentatie, fie din suplimente, pentru ca apa ajunge in circuitul organismului cel mai usor.

Spre exemplu, un litru de apa carbogazoasa naturala AQUA Carpatica contine 286 miligrame de calciu pe litru, aproape cat un pahar de lapte. Cu toate acestea, este o valoare care nu cauzeaza depuneri in organism, fiind sub limita maxima admisa.

Originea controlata a apelor minerale, fie ca sunt plate sau carbogazoase, asigura temperatura si continutul de saruri minerale constante, indiferent de conditiile climaterice de la suprafata. Cu toate acestea, factorii de poluare din sol pot ajunge in apele minerale sub forma nitratilor.

Odata ingerati, nitratii se transforma in nitriti - substante mult mai toxice decat nitratii, in urma contactului cu microflora bacteriana a stomacului. Efectele ingerarii unei cantitati de nitrati peste limita admisa pot fi: hipertensiune, disfunctii ale sistemului circulator si ale glandelor tiroide, cefalee, urticarii, intoxicatie, cianoza severa, chiar cancer.

In Romania, limita admisa pentru nitrati este de 50mg/l, dar medicii o considera prea permisiva, in special pentru bebelusi care sunt mai sensibili. AQUA Carpatica este apa cu cele mai mici concentratii de nitrati - 0,8 mg/l, iar apa carbogazoasa este pura din punct de vedere al nitratilor, cu continut 0 de nitrati/l.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#AQUA Carpatica, #Aqua Carpatica apa minerala, #apa minerala naturala , #stiri AQUA Carpatica