AQUA Carpatica "Voteaza Legea Apei" a strans 40.000 de voturi

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 11:43
2492 citiri
AQUA Carpatica "Voteaza Legea Apei" a strans 40.000 de voturi

Campania AQUA Carpatica a strans in trei saptamani peste 40.000 de voturi pentru schimbarea cadrului legislativ ce reglemeteaza piata apelor minerale (HG 1020/2005). Campania se deruleaza cu precadere in mass media si in mediul online sub deviza "Voteaza Legea Apei".

De la bun inceput, AQUA Carpatica a propus campania atat publicului larg cat si intregii industrii de imbuteliere a apelor minerala din Romania.

Printr-o scrisoare deschisa, AQUA Carpatica, prin presedintele sau, Jean Valvis, s-a adresat Patronatului Apelor Minerale din Romania - APEMIN si implicit tuturor operatorilor din aceasta industrie, sa se alature acestei cauze menita sa informeze corect si transparent consumatorul.

Si producatorul de ape minerale Rio Bucovina a decis sa se implice in acest proiect, ceea ce dovedeste deontologia si transparenta producatorului Rio Bucovina vis-a vis de consummator, declarand explicit continutul de nitrati (5,01 mg/l), spun reprezentantii AQUA Carpatica..

In conformitate cu HG 1020/2005 si a normelor tehnice de comercializare a apelor minerale naturale din Romania, limita maxima admisa pentru nitrati este de 50 mg/l - si chiar si aceasta limita nu este obligatoriu a fi trecuta pe eticheta.

In concluzie, cadrul legislativ este extrem de permisiv in prejudiciaza) consumatorului in general si reprezinta un real pericol pentru copii, mai ales bebelusi, fiind binecunoscut faptul ca toate autoritatile din randul pediatriei mondiale recomanda ca limita nitratilor din apa destinata consumului bebelusilor sa fie maxim 10 mg/l.

AQUA Carpatica plata este apa oligominerala (saraca in saruri) necarbogazoasa (plata) cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania (0,8 mg/l NO3).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#AQUA Carpatica, #voteaza legea apei, #voturi AQUA Carpatica, #apa nitrati , #stiri AQUA Carpatica