Jean Valvis construieste o fabrica de apa minerala la Suceava

Marti, 02 Februarie 2010, ora 23:21
3378 citiri
Jean Valvis construieste o fabrica de apa minerala la Suceava

Omul de afaceri Jean Valvis a obtinut recent un credit de 9,2 milioane de euro de la BCR pentru constructia unei fabrici de apa minerala la Suceava, care va fi deschisa in vara acestui an. "Valoarea totala a investitiei in fabrica este de 12,5 milioane de euro.

Restul banilor, pana la 9,2 milioane de euro, provin din surse proprii", a declarat agentiei MEDIAFAX Jean Valvis, care controleaza firma Carpathian Springs, prin care a contractat creditul de la BCR. Omul de afaceri a inceput deja constructia fabricii care va produce apa minerala acidulata natural.

"Ne-am propus ca in doi ani sa atingem o cota de piata de circa 5%, respectiv sa producem anual 60-70 de milioane de litri. Am investit din nou in acest domeniu pentru ca are potential de crestere.

Consumul de apa minerala din Romania este de 55 de litri pe cap de locuitor, spre deosebire de media europeana de 150 de litri", a spus Valvis.

El a adaugat ca productia va fi destinata atat pietei interne, cat si exportului. Apa minerala produsa de Valvis se va numi Aqua Carpatica si va fi lansata pe piata in vara acestui an.

Jean Valvis a vandut in luna in luna aprilie a anului 2008 afacerea cu lactate Dorna catre grupul francez Lactalis, intr-o tranzactie evaluata intre 70 si 90 de milioane de euro.

De asemenea, in anul 2002, Valvis a vandut compania Dorna Apemin, producatorul apei minerale Dorna, catre Coca Cola, intr-o tranzactie estimata la aproximativ 40 de milioane de euro.

#AQUA Carpatica, #apa minerala AQUA Carpatica, #AQUA Carpatica Jean Valvis, #jean valvis, #apa minerala, #suceava , #stiri AQUA Carpatica