S&P a retrogradat ArcelorMittal la categoria "junk"

Vineri, 03 August 2012, ora 11:07
1554 citiri
S&P a retrogradat ArcelorMittal la categoria "junk"

Standard & Poor's a revizuit in scadere, cu o treapta, ratingurile de credit pe termen lung si scurt atribuite ArcelorMittal, de la "BBB/A-3" la "BB plus/B", la categoria "junk" (nerecomandat pentru investitii), cu perspectiva negativa.

Standard and Poor's estimeaza un declin al industriei otelului, pe fondul incetinirii cresterii economiei mondiale.

La bursa de la New York, actiunile ArcelorMittal au scazut joi seara cu 11%, la 14,19 dolari, dupa ce la inceputul lunii iunie se tranzactionau la 13,28 dolari, cel mai scazut nivel din ultimele 52 de saptamani.

S&P apreciaza ca revizuirea in scadere a ratingului ArcelorMittal reflecta mediul mai dificil din industria otelului pe plan mondial si perspectivele economice, in special in Europa. Agentia de evaluare financiara a redus estimarile de profit pentru cel mai mare producator de otel din lume, pentru 2012 si 2013.

Scaderea pretului otelului si al materiilor prime cu 20% in ultimele doua luni arata ca aceasta industrie este intr-un declin mai accentuat decat s-a estimat anterior, apreciaza oficialii S&P.

Retrogradarea a tinut cont si de rezultatele financiare raportate de ArcelorMittal pentru trimestrul doi din 2012, mai scazute decat prognoza agentia.

ArcelorMittal a anuntat un profit in scadere in T2

Profitul ArcelorMittal a scazut in trimestrul doi din 2012 cu 28%, deoarece criza din zona euro a afectat cererea, iar preturile au scazut. In perioada aprilie - iunie 2012, ArcelorMittal a inregistrat un profit de 2,4 miliarde de dolari inainte de plata dobanzilor, impozitelor, includerea deprecierii si a amortizarii, fata de 3,4 miliarde de dolari in perioada similara din 2011. Analistii estimau un profit de 2,1 miliarde de dolari.

ArcelorMittal: Situatia globala afecteaza si operatiunile din Romania

Cererea pentru otel pe plan mondial ar urma sa incetineasca la 3,6% anul acesta, de la 5,6% in 2011, in timp ce in Europa ar putea fi un declin de 1,2%.

ArcelorMittal nu poate exclude inchiderea temporara sau permanenta de noi furnale in Europa, a afirmat saptamana trecuta Aditya Mittal, directorul financiar al companiei. Criza datoriilor din Europa a afectat cresterea in regiune si cererea de otel.

ArcelorMittal incearca sa contracareze efectele crizei prin inchiderea temporara a unor furnale si inchiderea definitiva a doua furnale in Belgia.

Recent, pentru a compensa declinul cererii de otel in Europa, ArcelorMittal a decis sa inchida definitiv furnalele de la Liege (Belgia) si Madrid (Spania). In cazul facilitatilor din Franta, ArcelorMittal a oprit productia la furnalele de la Florange si Lorraine inca din toamna lui 2011. In Luxemburg, ArcelorMittal a oprit productia la Schifflange, iar productia facilitatilor de la Rodange a fost redusa.

ArcelorMittal Galati a anuntat saptamana trecuta deschiderea unei noi scheme de plecari voluntare.

ArcelorMittal Galati: Angajatii sunt "ademeniti" catre plecari voluntare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#rating ArcelorMittal, #scadere rating ArcelorMittal, #ArcelorMittal rezultate financiare, #Standard and Poors Arcelor , #Rezultate financiare