Angajatii ArcelorMittal Galati vor primi un bonus de 3% din salariul anual

Joi, 01 Iulie 2010, ora 23:38
1829 citiri
Angajatii ArcelorMittal Galati vor primi un bonus de 3% din salariul anual

Cei 9.300 de angajati ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati vor incasa, in urmatoarele trei saptamani, un bonus de 3% din salariul anual, conform intelegerii dintre patronat si sindicate, de la sfarsitul anului trecut, transmite NewsIn.

"La sfarsitul anului 2009 s-a semnat cu 10 din cele 11 sindicate un Act Aditional la Contractul Colectiv de Munca.

Conform intelegerii, prima parte a bonusului, de 2%, a fost acordata la finele anului trecut, iar a doua parte (care este de 3% din cumulul castigurilor brute din ultimele 12 luni) a fost prevazuta a se da in iulie 2010, in functie de performantele obtinute in primul semestru.

Tintele pe primele sase luni au fost atinse, iar cea de-a doua transa a bonusului va fi platita pana pe 20 iulie 2010", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al companiei siderurgice galatene, Dorian Dumitrescu.

Sindicatul care nu a fost de acord cu termenii intelegerii, Solidaritatea, a deschis conflictul de interese in combinat pe 9 februarie 2010, cerand cresterea salariilor de pe platforma cu 10% retroactiv, de la 1 ianuarie 2010, si renegocierea lor trimestriala.

Pe 15 mai 2010, organizatia sindicala a inceput sa stranga semnaturi pentru intrarea in greva generala, nemultumita de faptul ca cresterea productiei de otel nu se resimte si in buzunarele salariatilor.

Liderul Gheorghe Tiber a precizat atunci ca va declansa protestele doar daca strange cel putin 1.250 de semnaturi de la membrii Solidaritatea sau 4.000 de semnaturi din tot combinatul. 

#arcelor mittal, #galati, #bonus, #salariu , #stiri Arcelormittal