ArcelorMittal a investit peste 533 milioane dolari dupa privatizare

Luni, 14 Aprilie 2008, ora 11:42
1229 citiri
ArcelorMittal a investit peste 533 milioane dolari dupa privatizare

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a realizat investitii tehnologice si de mediu de peste 533 milioane dolari in primii sase ani dupa privatizare, comparativ cu obligatiile totale de investitii de 350 milioane dolari pe zece ani.Compania a modernizat bateriile de cocsificare 2 si 4, a modernizat furnalele nr. 4 si nr. 5. Anul trecut ArcelorMittal Galati a inceput un proiect de investitii de 122 milioane dolari in doua arii tehnologice - reconstructia bateriei de cocsificare nr.1, cu o investitie totala de 82,5 milioane dolari si modernizarea sectiei chimic din cadrul uzinei cocso-chimice cu o investitie de 40 de milioane dolari.


Valoarea totala a investitiilor de mediu a ajuns la 108 milioane dolari din 2002 pana in 2007.


"ArcelorMittal Galati si-a indeplinit toate obligatiile de mediu in conformitate cu contractul de privatizare, AVAS monitorizand si certificand indeplinirea acestor obligatii" a declarat directorul de comunicare al combinatului, Dorian Dumitrescu.


Numai anul trecut, combinatul a derulat proiecte de mediu de peste 32 milioane dolari si s-a angajat sa faca toate investitiile necesare pentru a se conforma normelor UE in acest domeniu. In plus, ArcelorMittal Galati a platit taxe si contributii la bugetele locale si de stat de aproximativ 630 milioane dolari, de la momentul privatizarii.


In 2007, compania a investit 18,4 milioane dolari in programe de protectie a muncii, programe de training si de imbunatatire a conditiilor de munca. ArcelorMittal Galati a implementat un nou program de sanatate si siguranta in munca, cu ajutorul companiei SouthArfican International Risk Management Solution Provider - IRCA, a investit intr-un nou centru de perfectionare pentru angajati si a achizitionat echipamente de protectie noi. Compania a modernizat, de asemenea, sistemele de iluminare, a modernizat facilitatile sanitare si vestiarele si a lansat un program amplu de mentinere a curateniei in combinat.


Tot in 2007, ArcelorMittal Galati a organizat 226 de programe de perfectionare, cu 41% mai multe decat in 2006, cu 16.137 de participanti, cu 332% mai multi decat in 2006.


ArcelorMittal Galati are un plan de investitii de 1,5 miliarde dolari pentru urmatorii cinci, sase ani, cu scopul de a imbunatati calitatea produselor si de a creste productivitatea. Obiectivul final al acestui plan de investitii este transformarea combinatului din Galati intr-un Centru de Excelenta pe tabla groasa, la nivelul intregului grup ArcelorMittal.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...