ArcelorMittal concediaza aproape 1850 de angajati din Polonia si Germania

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 10:39
2020 citiri
ArcelorMittal concediaza aproape 1850 de angajati din Polonia si Germania

Grupul siderurgic ArcelorMittal, cel mai mare producator mondial de otel, disponibilizeaza 1.250 de locuri de munca in Polonia si 600 in Germania, in cadrul planului care prevede 9.000 de plecari voluntare la nivel mondial, dintre care 6.000 in Europa, conform AFP.

Din cele 6.000 de locuri de munca vizate in Europa 400 au fost eliminate in Franta, 600  in Spania, 400 in Luxemburg, 800 in Belgia si urmeaza 600 in Germania si 1.250 in Polonia au declarat pentru AFP secretarul Comitetului European de Intreprindere Arcelor Mittal , Jacques Laplanche, si delegatul sindicatului CFDT, Edouard Martin.

Potrivit surselor sindicale, ArcelorMittal urmeaza sa anunte in scurt timp cifrele pentru Italia, Marea Brtianie, Olanda, Slovacia, Romania si Cehia. 'Directorul general Lakshmi Mittal, pe care l-am intalnit luni la Londra, ne-a promis ca vor avea loc negocieri cu sindicatele din fiecare tara europeana afectata', a declarat Jacques Laplanche.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara a deschis, ieri, listele de inscrieri pentru disponibilizarile voluntare de personal, in cadrul unei actiuni care se va incheia la sfarsitul lunii martie 2009. 'Deocamdata nu cunoastem cati angajati vor fi disponibilizati de la Hunedoara', a declarat presedintele Sindicatului Siderurgistul Hunedoara, Petru Vaidos.

Liderul sindical a mentionat ca numarul posturilor ce vor fi reduse de la Hunedoara si de la celelalte unitati ale ArcelorMittal din Romania ar putea fi cunoscut pana la sfarsitul anului in curs.

Saptamana trecuta si administratia combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati a anuntat detaliile privind schema de plecari voluntare din societate. Niciun oficial al companiei nu a putut sa precizeze cati angajati vor fi acceptati pe lista si nici care este bugetul total alocat acestei scheme de plecari voluntare, dar surse sindicale prevad plecarea a 1.000 de angajati.