ArcelorMittal, crestere spectaculoasa a profitului net

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 16:55
1400 citiri
ArcelorMittal, crestere spectaculoasa a profitului net

Profitul net al ArcelorMittal a crescut cu 67% in primul trimestru, de la 640 milioane de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 1,07 miliarde de dolari, iar grupul, prezent si in Romania, a estimat o revenire a castigului la nivelul anterior crizei in trimestrul al doilea, transmite Mediafax.

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, se asteapta la o evolutie pozitiva a profitului in perioada aprilie-iunie, ca urmare a cererii solide din China si Statele Unite, transmite Reuters. 

Grupul estimeaza o majorare de 6,5-7% a consumului de otel in acest an, incluzand cresteri de 10% in America de Nord si aproape 6% in Europa.

Rezultatele ArcelorMittal sunt mai mult o confirmare decat o revelatie a imbunatatirii situatiei din industria otelului, considera analistii. 

"Rezultatele si perspectiva confirma accelerarea trendului de crestrere a profitabilitatii", a afirmat Maarten Bakker, analist la ABN AMRO.

Profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) va urca in trimestrul al doilea la 3-3,5 miliarde de dolari, maximul incepand cu trimestrul al treilea din 2008, inainte de intrarea sectorului mondial al otelului in criza.

Avansul livrarilor si majorarea preturilor au asigurat un inceput solid pentru acest an, a afirmat directorul general al grupului, Lakshmi Mittal.

"Ne asteptam ca in trimestrul al doilea trendul de imbunatatire sa continue, concomitent cu revenirea cererii. Ramanem increzatori ca anul acesta va fi mai bun decat 2010", a spus Mittal.

Furnalele grupului vor opera la 80% din capacitate in trimestrul al doilea, fata de 75% in primele trei luni ale anului, a anuntat ArcelorMittal. Preturile medii vor fi, de asemenea, mai ridicate.

Profitul EBITDA a fost de 2,6 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului, comparativ cu estimarile analistilor consultati de Reuters de 2,4 miliarde de dolari.

Vanzarile grupului au crescut cu 27,3%, la 22,2 miliarde de dolari.

Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
#arcelormittal, #proft net arcelormittal, #profit arcelormittal , #stiri Arcelormittal