ArcelorMittal doreste sporirea propriilor rezerve de minereu de fier si carbune

Miercuri, 19 Decembrie 2007, ora 10:49
1442 citiri
ArcelorMittal doreste sporirea propriilor rezerve de minereu de fier si carbune

Grupul siderurgic ArcelorMittal cauta sa-si creasca rezervele de minereu de fier la 90% pana in 2018, de la 47% in prezent, dorind de asemenea sa-si asigure si alte materii prime, a declarat un executiv al companiei pentru ziarul francez Les Echos, informeaza Reuters.

Directorul de strategie miniera al ArcelorMittal, Malay Mukherjee, a declarat ca grupul urmareste de asemenea sa-si extinda activitatile de productie a energiei electrice prin intermediul companiilor cu capital mixt in Africa de Sud si Trinidad, unde cererea pentru electricitate este mare.
Mukherjee a refuzat sa faca comentarii in ceea ce priveste interesul ArcelorMittal fata de grupurile de minerit Xstrata si Eramet.

Acesta a refuzat de asemenea sa confirme daca ArcelorMittal va face o oferta de preluare a producatorului francez de tuburi de otel Vallourec. Cu toate astea, potrivit lui Mukherjee, ArcelorMittal ar putea sa-si atinga tinta de a deveni unul dintre primii trei producatori de tuburi de otel la nivel mondial.

"Nu credem ca activitatea miniera este o afacere in sine. Scopul nostru este de a asigura propriile rezerve, si inca este destul de mult de lucru in aceasta privinta", a declarat Mukherjee pentru Les Echos.

"Scopul nostru este sa ne asiguram 75% din rezervele de minereu de fier pana in 2012 si 90% pana in 2018, fata de 47% in ziua de azi". Acesta a adaugat ca in trecut, ArcelorMittal a achizitionat otelarii ce aveau divizii de minerit.

"Atunci cand analizam oportunitatile, avem aceasta idee in minte", a spus Mukherjee. Potrivit lui Mukherjee, ArcelorMittal produce in prezent 13 milioane de tone de carbune pe an si doreste sa-si sporeasca productia la 17 milioane de tone.

Pentru a putea asigura acest lucru, compania a initiat o serie de proiecte in Kazakhstan, Mozambic si India. "Luam in considerare si Rusia", a adaugat Mukherjee.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...