ArcelorMittal Galati a inaugurat Centrul de Interventie si Salvare pentru situatii de urgenta

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 15:07
1377 citiri
ArcelorMittal Galati a inaugurat Centrul de Interventie si Salvare pentru situatii de urgenta

Compania siderurgica ArcelorMittal Galati a inaugurat Centrul de Interventie si Salvare, cel mai mare din Romania, unde vor activa 200 de voluntari, angajati ai combinatului, transmite corespondentul NewsIn.

Centrul de Interventie si Salvare este pozitionat pe platforma siderurgica ArcelorMittal Galati si are o suprafata de 500 de metri patrati. Echipat cu aparate specializate, truse de prim-ajutor, masti de oxigen si aparate automate de resuscitare prin defibrilare, centrul a primit autorizarea INSEMEX Petrosani, a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si a Inspectiei Muncii, potrivit companiei.

In cadrul centrului vor activa 200 de voluntari, angajati ai combinatului siderurgic galatean, care vor urma lunar programe complexe de training, pentru a putea interveni si oferi prim-ajutor in caz de explozie, accidente cu gaz, cutremure, dezastre naturale sau evacuari din spatii inchise ori de sub daramaturi.

"De-a lungul anilor, am crescut numarul programelor ce aveau drept scop protectia sanatatii angajatilor nostri si vom implementa toate masurile necesare pentru a atinge tinta noastra de zero accidente de munca", a declarat, miercuri, Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galati.

Totodata, oficialul a anuntat ca, recent, compania a suplimentat cu 1,2 milioane de euro bugetul anual destinat imbunatatirii sanatatii si securitatii in combinat, care era de 2 milioane de euro.

"Desi simtim efectele crizei, am decis sa crestem bugetele alocate masurilor de siguranta si protectie a muncii", a afirmat Thierry Le Gall.

Compania va folosi fondurile suplimentare pentru noi proiecte care vor elimina riscuri de accidente mortale, precum noi sisteme de alarma, camere pentru terapie cu oxigen, reconstruirea platformelor si pentru modernizari de macarale si alte utilaje.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica de pe glob, cu operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, concernul controleaza combinatele de la Galati si Hunedoara, producatorii de tevi din Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#arcelormittal, #centru, #inaugurare, #situatii, #urgenta , #stiri Arcelormittal