ArcelorMittal Galati face economii la consumul de apa

Vineri, 19 Martie 2010, ora 13:06
1340 citiri
ArcelorMittal Galati face economii la consumul de apa

ArcelorMittal Galati consuma o cantitate dubla de apa in procesul de fabricare a otelului in comparatie cu unitatile din vestul Europei, a?a ca a apelat la doua firme specializate in gestionarea sistemelor de apa pentru a-?i reduce consumul, transmite corespondentul NewsIn.

In prezent, combinatul siderurgic din sudul Moldovei consuma 24 de metri cubi de apa pentru a produce o tona de otel, in conditiile in care consumul de referinta al Grupului ArcelorMittal este de 10 meri cubi de apa pe tona de otel.

De exemplu, pentru a produce 3 milioane de tone de otel pe an, unitatea de la Galati consuma peste 60 de milioane de tone de apa, pentru care plateste 600.000 de lei catre Compania Nationala "Apele Romane".

Principalele cauze sunt consumul irational si pierderile uriase de apa inregistrate in atelierele de platforma.

Pentru a-si reduce consumul de apa, combinatul a contractat doua firme de profil - Nalco si General Electric Infra, Water - care au misiunea de a evalua starea tehnica a sistemului de distributie a apei pe platforma siderurgica si modul in care acesta este exploatat, dar si de a propune solutii.

"Pentru a gestiona apa, pentru a avea o mai buna calitate, pentru a reduce consumul, avem nevoie de ajutorul companiilor specializate. Acesta este genul de audit de care avem nevoie si, dupa acest audit, vom vedea ce e de facut", declarat, vineri, directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, Thierry Le Gall.

O solutie pe care unitate o are deja in vedere este implementarea contorizarii pe platforma industriala, in paralel cu eliminarea pierderilor de apa. Acesta este, de altfel, planul pentru perioada 2010-2011, al carui obiectiv este reducerea consumului de apa de la 24 la 16 metri cubi pe tona de otel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arcelor, #mittal, #galati, #economii, #consum, #apa , #stiri Arcelormittal