ArcelorMittal Galati nu creste salariile in 2012, in schimb promite bonusuri

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 13:21
2254 citiri
ArcelorMittal Galati nu creste salariile in 2012, in schimb promite bonusuri

Salariul minim din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati creste la 750 de lei din ianuarie, insa majorari ale salariilor de baza nu vor fi operate in 2012, angajatii combinatului urmand sa primeasca doua bonusuri, dintre care unul conditionat de rezultatul financiar de la sfarsit de an.

Noul contract colectiv de munca a fost semnat, joi seara, de patronat cu o parte din partenerii sociali.

"ArcelorMittal Galati anunta incheierea contractului colectiv de munca pe 2012. Acordul, semnat cu reprezentantii angajatilor si cu doua dintre cele trei federatii sindicale, creste veniturile si protejeaza diferitele drepturi financiare si non-financiare ale angajatilor", a declarat, joi seara, purtatorul de cuvant al companiei, Dorian Dumitrescu.

Pe contractul colectiv de munca aplicabil in acest an in combinat si-au pus semnatura liderii Federatiei Sindicale a Siderurgistilor Metarom si cei ai Federatiei Nationale Sindicale Solidaritatea Metal. In schimb, omologii lor de la Federatia Solidaritatea Virgil Sahleanu a Metalurgistilor din Romania si-au rezervat dreptul de a declansa conflictul de munca.

Primele de Craciun, conditionate de rezultatele financiare

Federatiile semnatare au acceptat varianta cresterilor variabile propusa de management inca din primele runde de negocieri.

"In aprilie, siderurgistii vor incasa un bonus de 2% din venitul anual, neconditionat. In decembrie, ei vor primi un bonus de 2,5% din venitul anual, care va fi conditionat, insa, de rezultatul financiar. Tot de rezultatul financiar va fi conditionata si valoarea primei de Craciun. Daca nu vom avea pierderi, ea va fi de 200 de lei.

Daca vom avea pierderi, ea va fi de 120 de lei, ca si pana acum. Trebuie sa mai spunem ca, de luna asta, salariul minim din combinat creste de la 700 la 750 de lei. Totodata, compania va acorda si in acest an bonusul variabil de 2,5% pentru TESA si, respectiv, suma de 20 de lei pentru respectarea regulilor cardinale", a afirmat, joi seara, purtatorul de cuvant al FSS Metarom, Vasile Crisan.

Decizia va fi luata in cursul zilei de vineri de conducerea organizatiei.

In 2011, salariatii ArcelorMittal Galati au beneficiat de cresteri ale salariilor de baza cu 8%+20 de lei, acordate muncitorilor, si, respectiv, de 4%+2,5%, acordate personalului TESA. Au fost primele majorari salariale operate in combinat dupa izbucnirea crizei economice, intrucat in 2009 si in 2010 lefurile siderurgistilor galateni au fost inghetate. Totusi, in 2010, ei au incasat doua bonusuri, de 2% si 3% din venitul anual, solutie la care compania a recurs si in 2012.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, fiind prezenta in peste 60 de tari. In Romania, Grupul controleaza combinatele din Galati si Hunedoara, fabricile de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Arcelor Mittal prime angajati, #bonusuri angajati Arcelor Galati, #rezultate financiare Arcelor Mittal , #stiri Arcelormittal