ArcelorMittal Galati: Nu vom cere ajutor de stat

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 10:02
1886 citiri
ArcelorMittal Galati: Nu vom cere ajutor de stat

Directorul general al ArcelorMittal Galati, Augustin Kochuparampil, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca nu va cere ajutor de stat, dupa ce a anuntat, luni, ca vor fi inchise ultimele trei baterii de cocsificare care mai functionau la Uzina CocsoChimica.

"Astazi (n.r. miercuri, 8 aprilie) am luat decizia de a incepe procesul de inchidere a celor trei baterii de cocsificare. Din punct de vedere economic si al securitatii muncii, nu mai puteam continua activitatea cu aceste baterii", a spus directorul general al companiei, Augustin Kochuparampil.

El a explicat ca o reducere suplimentara a productiei de cocs sub nivelul minim acceptat ar fi pus in pericol activitatea combinatului.

In prezent, pe stoc, sunt 150.000 tone de cocs. Pentru continuarea productiei, ArcelorMittal Galati negociaza un contract pe termen lung cu un combinat din Polonia, parte a grupului ArcelorMittal, ZKZ.

Referindu-se la cei 1.400 angajati care lucreaza la bateriile de cocsificare, Kochuparampil a mentionat ca nu vor fi facute concedieri, o parte dintre acestia vor fi redistribuiti catre alte sectoare de activitate din combinat si li se va oferi un pachet compensatoriu pentru plecari voluntare.

De asemenea, directorul general al ArcelorMittal Galati a precizat ca se afla in stadiu de proiect reconstructia unei baterii de cocsificare, proiect demarat inainte de declansarea crizei financiare si economice, a carui investitie preconizata era de 85 milioane de dolari.

Kochuparampil a spus ca proiectul va demara dupa ce criza economica va lua sfarsit. Inainte de declansarea crizei, ArcelorMittal Galati lucra cu cinci baterii de cocsificare, din care bateria nr. 3 a fost inchisa in octombrie 2008 si bateria nr. 5 in februarie 2009.

Ambele baterii au fost inchise deoarece le expirase durata de viata. ArcelorMittal va reduce productia din Europa cu 50%, de la sfarsitul lunii aprilie, a declarat, miercuri, pentru AFP, Jacques Laplanche, secretar in cadrul confederatiei generale a muncii pentru intreprinderile europene.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand peste 300.000 de angajati in peste 60 de tari.

In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

 

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#angajati, #arcelormittal, #baterii, #cocs, #combinat, #plecari, #productie, #voluntare , #stiri Arcelormittal