ArcelorMittal Galati obliga din nou angajatii sa intre in concediu

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 17:08
1586 citiri
ArcelorMittal Galati obliga din nou angajatii sa intre in concediu

Combinatul ArcelorMittal Galati isi trimite, din nou, in concediu de odihna fortat o parte din angajatii Uzinei de Laminate Plate, din cauza lipsei de comenzi de tabla groasa, transmite corespondentul NewsIn.

Combinatul ArcelorMittal Galati nu are comenzi de tabla groasa si, ca atare, este nevoita sa-si trimita muncitorii din acest sector in concediu de odihna fortat. Sunt vizati doar angajatii unuia dintre laminoarele Uzinei de Laminate Plate. Este vorba de Laminorul de Tabla Groasa nr. 2, unde lucreaza 780 de oameni.

"Nu avem volum de comenzi la tabla groasa, iar preturile de vanzare sunt apropiate de nivelul costului variabil, se prevede EBITDA negativ in ianuarie. La LTG 2, inainte de a lua alte decizii, va trebui sa organizam luarea, mai devreme, de zile din concediile de odihna", se arata intr-o analiza recenta a companiei.

Informatia a fost confirmata si de liderii sindicali din combinat.

"In luna ianuarie, muncitorii din LTG 2 vor fi trimisi, prin rotatie, in concediu de odihna pentru zece zile, din cauza ca nu sunt comenzi. Sa speram ca, ulterior, nu vor fi necesare alte masuri. Deocamdata, ne bucuram ca laminoristii nu sunt trimisi in somaj tehnic", a declarat, vineri, vicepresedintele Federatiei Sindicale a Siderurgistilor-Metarom Galati, Nelu Macovei.

#arcelor, #mittal, #galati, #angajati , #stiri Arcelormittal