ArcelorMittal suspenda activitatea la Galati

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 09:06
1618 citiri
ArcelorMittal suspenda activitatea la Galati

Grupul ArcelorMittal va inchide temporar alte doua furnale, din Germania si Franta, pe langa suspendarea activitatii la unul din furnalele de la Galati, programata pentru aceasta saptamana, transmite Reuters.

"Potrivim productia cu cererea", a afirmat, luni, un purtator de cuvant al companiei.

Furnalul din Germania acopera comenzi mai ales din Europa de Est, iar sistarea activitatii nu reflecta situatia pietei germane, a adaugat el.

Masura ar putea conduce la trimiterea unor angajati in somaj tehnic sau reducerea programului de lucru, insa concedierile ar putea fi evitate, a spus purtatorul de cuvant.

ArcelorMittal a anuntat, in octombrie, ca gradul de utilizare acapacitatii de productie a scazut la 71% in trimestrul al treilea, de la 78% in trimestrul doi, si va ramane la acest nivel pana la finele anului.

In 4 noiembrie, ArcelorMittal Galati a anuntat oficial ca urmeaza sa inchida unul din cele doua furnale aflate acum in functiune, incepand din 19 noiembrie.

Combinatul va opera astfel in perioada urmatoare cu un singur furnal.

ArcelorMittal mai detine in Romania trei combinate siderurgice, la Roman, Iasi si Hunedoara, la care se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si firma ArcelorMittal Construction Romania.

#arcelormittal, #galati, #activitate, #furnal , #stiri Arcelormittal