ArcelorMittal vrea sa puna mana cu orice pret pe cel mai mare producator de otel din India

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 14:12
2694 citiri
ArcelorMittal vrea sa puna mana cu orice pret pe cel mai mare producator de otel din India
Foto: CC0 Creative Commons

ArcelorMittal a anuntat luni ca si-a majorat oferta pentru Essar Steel India Ltd, cel mai mare producator indian de otel, presat de creditori sa-si reduca datoriile, transmite Reuters.

ArcelorMittal concureaza cu grupul financiar rus VTB si compania rusa Vedanta Resources pentru Essar Steel.

"Conditiile financiare ale propunerii sunt confidentiale si reprezinta o crestere semnificativa fata de precedenta oferta facuta de companie", se arata intr-un comunicat al ArcelorMittal.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat recent ca Essar este evaluat la cel putin sase miliarde de dolari.

Noua lege din India privind falimentul va declansa o competitie pentru activele din domeniul otelului evaluate la peste 26 de miliarde de dolari, sporind interesul companiilor locale si straine.

Essar Steel este afectata de cererea slaba si de reducerea furnizarii de gaze, care a afectat productia. Compania era detinuta de fratii miliardari Shashi si Ruia din India, inainte de a fi plasata sub rezolutia de insolventa, in august.

Cumparatorii Essar sunt stimulati si de planul premierului Narendra Modi de a cheltui masiv pentru modernizarea infrastructurii din India. Grupul-mama Essar are activitati in domeniul petrolului, gazelor naturale, electricitatii, otelului si porturilor si este presat de creditori sa-si reduca datoriile.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica si miniera din lume, prezenta in peste 60 de tari, in 19 dintre acestea avand unitati proprii de productie. In Romania, ArcelorMittal detine unitati de productie la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara.

#ArcelorMittal Essar Steel India , #stiri Arcelormittal